EYT ne zaman Meclis'e geliyor? Tasarısının TBMM'ye geleceği tarih belli oldu

EYT ne zaman Meclis'e geliyor? Tasarısının TBMM'ye geleceği tarih belli oldu
Yeni yıl çalışmalarına 3 Ocak'ta başlayacak TBMM'yi oldukça yoğun bir gündem bekliyor. EYT tasarısının Meclis'e geleceği tarih belli olurken, sözleşmeli personelin kadroya alınması da Meclis'te görüşülecek.

EYT'NİN MECLİS'E GELECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Yılbaşı nedeniyle erken tatile ayrılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yıl mesaisine 3 Ocak''ta başlayacak. Emeklilik için tasarının Meclis''ten geçmesini bekleyen 2.5 milyon EYT''linin ise gözü kulağı tasarının TBMM''ye ne zaman sunulacağında. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLECEK

TBMM''ye gelecek olan tasarının, bütün partilerin desteğiyle firesiz bir şekilde Meclis''ten geçerek yasalaşması bekleniyor. Ocak ayının 9''unda Meclis'' gelmesi beklenen EYT tasarısı, Meclis''in ardından Resmi Gazete''de yayınlanarak yürürlüğe girecek. 

EYT''LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

Tasarının yürürlüğe girmesiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, EYT''lilerin e-devlet üzerinden başvurusunu almaya başlayacak. Bu başvurular için gece-gündüz çalışacak bir ekip kuruldu. Başvuruların en hızlı şekilde tamamlanmasının ardından EYT''liler ilk emekli aylıklarına Şubat ayında almaya hak kazanacak. 

İLK GÜNDEM MADDESİ ÇOCUK İSTİSMARI

Yeni yılda Meclis''e gelecek ilk konu, çocuk istismarına önlemeye yönelik bir araştırma komisyonu kurulması olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile AK Parti milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan araştırma önergesi, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP''nin aynı konudaki önergeleri ile birleştirilerek görüşülecek ve araştırma komisyonu kurulacak. Komisyon 17 üyeden oluşacak ve 3 ay süre ile çalışacak. Bu kapsamda hazırlanacak rapor, Genel Kurul’da gündeme gelecek.
 

BAŞÖRTÜSÜ YASASI GÖRÜŞÜLECEK

Günlerdir kamuoyu gündemini meşgul eden konulardan biri de başörtüsü yasası. Meclis''ten 400 ve üzeri bir oy ile geçerek referanduma gerek kalmaksızın yasalaşması beklenen tasarının da Ocak ayında oylamaya sunulması bekleniyor.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA GEÇİRİLECEK
 

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı bünyesinde sözleşmeli çalıştırılan personele, iş sonu tazminatı ödenebilmesine imkan tanıyan kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar