EYT düzenlemesinde karar açıklandı: Herkes e-Devlet'e hücum etti!

EYT düzenlemesinde karar açıklandı: Herkes e-Devlet'e hücum etti!
Milyonlarca kişinin beklediği EYT için detaylar dün belli oldu. Çok sayıda kişinin e-Devlet’i ziyaret etmesi sonucu sistem çöktü.

EYT AÇIKLANDI, E-DEVLET ÇÖKTÜ!

Emeklilikte yaşa takılanlar için karar dün açıklandı. Kararın ardından çok sayıda kişi emeklilik talebi yollayabilmek için e-Devlet’i ziyaret etti. Ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle e- Devlet çöktü. Yoğunluk nedeniyle e-Devlet''te zaman zaman duraksamalar meydana geliyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde nihai karar çıktı. Erdoğan, tartışmalara neden olan yaş sınırı konusu hakkında da herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını kaydetti.

2 buçuk milyon kişinin emekli olabileceğinin açıklanmasının ardından ise vatandaşlar, emeklilik talebi yollayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu''ndan (SGK) önce e-Devlet''in yolunu tuttu. Bu sebep ile dün akşamdan itibaren emeklilik hakkı kazanan kişilerin başvuru talebiyle e-Devlet''e girmesi sonucu sistemde çökme meydana geldi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

SGK’ya gitmeden e-devlet üzerinden işlemleri yapmak mümkün. İzlenecek yol ise şöyle;

-e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık'', ‘emekli'', ‘gelir'' kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi''ne tıklanacak.

-Gelen ekranda ‘yeni başvuru'' sekmesi tıklanacak ve tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı'' seçilecek.

-SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK'', Bağ-Kur kapsamında ise ‘4B Bağ_Kur'' seçilecek. Bundan sonraki adımda da altta yer alan ‘başvur'' butonu tıklanacak.*TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak ve diğer iletişim bilgileri doldurulacak.

-‘Aylık alıyor mu?'' sorusunda da ‘evet’ ya da ‘hayır’ cevabı verilecek. Sonraki ‘ileri’ butonuna basılacak ve ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK''ye gönderilmiş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar