EYT iptal mi edildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi! EYT için geri sayım başladı

EYT iptal mi edildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi! EYT için geri sayım başladı
Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin açtığı yaraları sarmak için seferber olurken, milyonların beklediği EYT düzenlemesinin iptal mi olacağı veya ne zaman Meclis'e geleceği merak konusu oldu. Kulislerde söz konusu düzenlemenin 1 yıl sonraya bırakılacağı iddiaları konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kararını verdiği öğrenildi.

Kahramanmaraş''ta 6 Şubat''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremler 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Deprem sonrası EYT görüşmesi ertelenirken ne zaman Meclis gündemine geleceği de merak konusu oldu. 

EYT 1 YIL ERTYELENECEK Mİ?

Kahramanmaraş depremleriyle birlikte emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ile ilgili yeni yasanın erteleneceğine dair iddialar kulislerde konuşulmaya başlandı.

ERDOĞAN ''EYT'' KARARINI VERDİ

Mynet''te yer alan habere göre, söz konusu erteleme önerisinin AKP''nin MYK toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan''a iletildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ise EYT düzenlemesinde geri adım atılmayacağını ifade ettiği iddia edildi.

NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Gelen son bilgilere göre; Erdoğan, önümüzdeki hafta içinde TBMM Genel Kurulu''nun çalışması halinde EYT düzenlemesinin mevcut haliyle yasalaşmasını istedi. Meclis, 21 Şubat Salı günü deprem sonrasında çalışmalarına başlayacak. Salı veya çarşamba günü EYT düzenlemesinin de meclisten geçmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar