EYT için hayati açıklama: Milyonlarca insan dahil ediliyor

EYT için hayati açıklama: Milyonlarca insan dahil ediliyor
Çok sayıda EYT'linin arattığı 'EYT'de yaş şartı olacak mı?' sorusu gündemdeki yerini korurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yeni açıklaması heyecan yarattı.

EYT İÇİN HAYATİ AÇIKLAMA: MİLYONLARCA VATANDAŞ DAHİL EDİLİYOR

Milyonlarca vatandaş ve ailesini ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununda yeni krizin adı ''yaş sınırı'' oldu.

2023 yılına ertelenen EYT yasasında herhangi bir yaş sınırı olup olmayacağı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in yaptığı yeni açıklama, ''EYT''de yaş sınırı olmayacak'' şeklinde yorumlandı.

ERDOĞAN TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Türkmenistan dönüşü uçakta yaptığı "Bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. 2023''e bu önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz" açıklaması ile milyonları sevindirdi.

EYT''DE YAŞ SINIRI RAFA MI KALDIRILDI?

Bir kez daha yaşa takılma korkusu yaşayan EYT''liler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in yaptığı son açıklamayla da rahatladı. Bakan Bilgin''in açıklaması "Yaş sınırı rafa kaldırıldı" olarak yorumlandı.

"DÜZENLEME TAMAMI KAPSAYACAK"

Bakan Bilgin, teknik sorunların çözülüp altyapının oluşturulduğunu açıklarken "düzenleme tamamı kapsayacak" vurgusu da yaş şartı kriterinin aranmayacağının sinyali olarak algılandı. EYT için net tarihin 8 Eylül 1999 olduğunun da altını çizen Bakan Bilgin, yıpranma hakkı, doğum ve asgerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihleri geriye çekilemez açıklaması yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar