Eylem Tok'un katil oğlu Timur Cihantimur hakim karşısına çıktı. Cezaevinde intihar mı etti?

Eylem Tok'un katil oğlu Timur Cihantimur hakim karşısına çıktı. Cezaevinde intihar mı etti?

Eylem Tok'un katil oğlu Timur Cihantimur hakim karşısına çıktı. Gri tutuklu tulumu ile mahkeme salonuna getirilen Cihantimur’un tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi. Ayrıca, Cihantimur'un cezaevinde intihara teşebbüs ettiği iddiaları da gündeme geldi.

1 Mart'ta İstanbul Eyüpsultan'da T.C.'nin lüks bir araçla seyir halindeyken yol kenarında arızalı olarak park edilmiş 3 ATV'ye çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, birkaç kişi de yaralanmıştı.

6pgaeu8nkeehmfvpyga3xg.webp

Kazanın ardından ehliyetsiz olan oğlunu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçıran Eylem Tok, geçtiğimiz günlerde ABD'de tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı. Eylem Tok'un davası 27 Haziran'a ertelenmişti.

xxm4xcn4a0qsxxs1qhejww.webp

Eylem Tok'un oğlu T.C.'nin duruşması ise bugün yapıldı. ABD’deki duruşmadan ise çok ilginç detaylar ortaya çıktı.

CİHANTİMUR'UN İNTİHARA KALKIŞTIĞI İDDİA EDİLDİ

DHA muhabiri Rojda Altınbaş sosyal medya hesabından kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin avukatı Hacı Orhan ile görüştüğünü ve Timur C.’nin cezaevinde intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.

İşte Rojda Altınbaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

“Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin avukatı Hacı Orhan ile görüştüm. Ailenin çocuklarına zarar verdiğini, ailenin vereceği en iyi kararın çocuğu ve Eylem Tok’u Türk adaletine teslim etmek olduğunu söyledi. Timur C.’nin cezaevinde intihar girişimi de olmuş.”

SON HALİ DİKKAT ÇEKTİ

NTV'nin ABD temsilcisi Hüseyin Günay, T.C.'nin duruşmasını yerinde takip ederek şu bilgileri verdi:

640xauto.webp

"T.C. gri tutuklu tulumuyla göründü. Korkmuş ve gergin bir hali vardı, sürekli ellerini ovuşturuyordu."

T.C.'nin avukatı serbest bırakılmasını talep etti, savcı kaçma riskine dikkat çekerek itiraz etti. Avukatlar, Eylem Tok'un turist vizesiyle ABD'de olduğunu ve Tok ile oğlunun Küba veya Kanada'ya kaçma niyetinde olmadığını belirtti.

9ii9.jpg

KAÇMAK EYLEM TOK'UN KARARIYMIŞ

Avukatlar, Türkiye'den kaçma fikrinin T.C.'ye değil, annesi Eylem Tok'a ait olduğunu ifade etti. Hakim, savcı ve avukatların sunduğu belgeleri incelemek istediğini söyledi.

zvi5p4xpseqrdqemnrlvwg.webp

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Hakim, T.C.'nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.

18886848-728xauto.webp

"MASSACHUSETTS İÇİNDE DAHA İYİ ŞARTLARA SAHİP BİR ISLAH EVİNE TAŞINMASI”

Aci ailesi adına duruşma sonrası açıklama yapan Turks in Boston Derneği'nin kurucusu Esat Gök, "Aile adına davayı yakından takip etmeye devam ediyorum. Savcı ve tutuklu Timur Cihantimur'un avukatları ile görüştüm. Avukatların öncelikli talebi, Massachusetts içinde daha iyi koşullara sahip bir ıslah evine taşınması yönünde. Avukatlar, bu sürecin aylarca sürebileceğini ve şu anda kaldığı yerin Timur'un psikolojisini olumsuz etkileyebileceğini düşünüyorlar. Davanın savcısı ise mevcut yerin ihtiyaçlar için yeterli olduğunu ve bu şartlarda devam edilmesi gerektiğini savundu. Aile adına davayı sonuna kadar takip etmeye devam edeceğim" dedi.

EYLEM TOK 27 HAZİRAN'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Oğlu Timur Cihantimur ile aynı davada yargılanan Eylem Tok, 27 Haziran'da ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

ij.jpg

yy.jpg

DURUŞMAYA KRİSTİN KEARNEY KATILDI

Duruşmayı yakından takip eden gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Amerika Birleşik Devletleri'ni temsilen Kristin Kearney'in duruşmaya katıldığını sosyal medya hesabından aktardı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

Cihantimur'un avukatı şunları söyledi: "Bu çocuk 16 yaşında ve çok kötü şartlarda tutuluyor."

Kristin Kearney, duruşmada şu yanıtı verdi: "Burası bu tür kişiler için gayet uygun bir yer. Aslında haklısınız, burası multimilyon dolarlık konutlarda yaşayan, annesinin Porsche'sinde dolaşan ve daha önce hiç sorun yaşamamış biri için bir şok olabilir. Bu şahıs ve annesi, bir adamın ölümünden sadece birkaç saat sonra para dolu bir çantayla Mısır'a kaçtılar. Babasının maddi durumu çok güçlü ve serbest bırakılırlarsa tekrar kaçabilirler."

Kristin Kearney, duruşmada son derece kendinden emin bir şekilde avukatların her iddiasına karşı etkili bir savunma yaptı. Yargıç, Kearney'in itirazları sonrasında Timur Cihantimur'un tutukluluğuna karar verdi.

İlgili Haberler