Otel sahibi Kaya Sabancı'yı öldüresiye dövdü. Apar topar hastaneye kaldırıldı

Otel sahibi Kaya Sabancı'yı öldüresiye dövdü. Apar topar hastaneye kaldırıldı

72 yaşındaki iş insanı Kaya Sabancı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde saldırıya uğradı.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy'de, dünyaca ünlü Mandarin otel ve tatil sitesinde evi bulunan 72 yaşındaki iş insanı Kaya Sabancı, Vedat Aşçı ve korumalarının saldırısına uğradı. Olayın ardından Sabancı, Bodrum’daki Amerikan Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

fdgfh.jpeg

Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran ve yat kaptanı Kemal Kocaoğlan, hastane önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamalara göre, akşam saatlerinde Kaya Sabancı 'beach club'a indiği sırada Vedat Aşçı ile karşılaştı. Daha önce konutun eksikleri nedeniyle aralarında husumet bulunan Sabancı'ya, Aşçı'nın korumaları saldırarak yumruk attı. Kafasından darbe alan Sabancı yere düştü ve ardından ambulans çağrıldı.

fgh.webp

Avukat Ömer Reşat Kayran, müvekkilinin hiçbir suçu olmadığını, konutla ilgili sorunları daha önce Vedat Aşçı'ya bildirdiğini ve bu nedenle aralarında husumet bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Vedat Aşçı ve korumaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da açıkladı.

ghj.webp

Kaya Sabancı’nın beyin tomografisi çekildi ve hastanede müşahede altında tutulacağı belirtildi. Doktorların gerekli görmesi halinde, Sabancı’nın bugün taburcu edilebileceği açıklandı.

hfgh.webp

KAYA SABANCI KİMDİR?

Kaya Sabancı, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biridir. Sabancı ailesinin bir üyesi olarak tanınan Kaya Sabancı, Hacı Ömer Sabancı’nın kardeşi Hacı Mehmet Sabancı’nın oğludur. Türkiye’nin en köklü ve güçlü ailelerinden biri olan Sabancı ailesinin ferdi olarak iş dünyasında önemli bir yere sahiptir.

hgj.webp

Kaya Sabancı'nın, 2004 yılında, 23 yaşında olan oğlu Cem Sabancı’yı Burdur’da vatani görevini yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu kaybetmişti.