Evren Devrim Zelyut rakam verdi! Borsa İstanbul'da açılışta o seviyeye dikkat

Evren Devrim Zelyut rakam verdi! Borsa İstanbul'da açılışta o seviyeye dikkat
Haftanın ilk gününe girerken, kurda yaşanan hareketlilik sonrası gözler borsaya çevrildi. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ve dünya borsasıyla ilgili önemli uyarılar yaptı. 

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Evren Devrim ZelyutBorsa İstanbul için "Seçim belirsizliği devam ediyor. Yukarı çıkış hareketi için 4880''in aşılması gerekiyor" dedi.

Zelyut''un borsa ile ilgili açıklaması şöyle:

Bu sabahın bence en önemli haberi Opi''in petrol üretiminde kısıntıya gidecek olması. Bu durum özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri hatta Birleşik Devletleri bile yakından etkileyecek.

Çünkü Brent tipi petrol fiyatında yüzde 5''lik yukarı çıkışlar gördük sabah açılışta. Haliyle Türkiye gibi 55 milyar dolara vurmuş bir cari açık ve 19''u geçmiş bir dolar/TL kuru gördüğümüz zaman; bu yaşadığımız kur sıkıntılarını ve bağlı olarak da enflasyonun yukarıya doğru gitmesine neden olacak. 

Amerikan ve Avrupa piyasaları keza bu sabah açılışta Asya piyasaları pozitif görünümler mevcut. Ama Borsa İstanbul''da seçim belirsizliği devam ediyor. Yukarı çıkış hareketi için 4880''in aşılması gerekiyor. Bunu aşamadığımız zaman ne yazık ki geçtiğimiz günlerdeki gibi bir bant hareketi yani4700-5000 arasında sıkışmış bir hareketin sürdüğünü göreceğiz. 

Burada yatırımcılar dört bin yedi yüz elliye dikkat etmeli. bunun altına çekilmesi halinde dört bin beş yüz potaya girebilir. yukarı hareketler için de dört bin sekiz yüz seksenin aşılması gerekli diye düşünüyoruz.


Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar