Evren Devrim Zelyut net tarih verdi: Borsa İstanbul ralli yapacak!

Evren Devrim Zelyut net tarih verdi: Borsa İstanbul ralli yapacak!
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yaklaşan seçimle beraber haftanın ilk gününde borsa ile ilgili uyarılarda bulundu.

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Zelyut''un açıklaması şöyle:

"Borsa İstanbul için artık son dört işlem günü diyoruz. Önümüzde dört işlem günü kaldı seçimlere. Ve seçime kadar yine dört bin üç yüz, beş bin arasındaki o sıkışık seyrin devam edeceğini değerlendiriyoruz.

Özellikle dün yaşanan Erzurum olayları seçim güvenliğine ilişkin birtakım yatırımcıların nezdinde soru işaretleri oluşturdu. Ama dediğim gibi dört günlük bir süre kaldı ve bu dört gün sonra artık piyasalar çok daha net bir şekilde yolunu çizecek. Bu arada bilançolar da gelmeye devam ediyor. Bunların içinde gerçekten umut vadeden şirketlerimiz de mevcut.

Eğer pazar günü Millet İttifakı''nın kazandığı bir senaryoyla karşı karşıya gelirsek ben borsanın yılın geri kalanında ralli yapacağını düşünüyorum. yatırımcılara gerçekten büyük kazançlar sunacaktır.

Bunun haricinde çarşamba günü Amerika''dan enflasyon verileri geliyor. Yüzde beşlik bir beklenti var. Eğer burada beklentiye paralel bir şekilde rakam gelirse mayıs ayında faiz artırmış FED''in beklentiler dahilinde faiz artırım sürecini bir müddet daha erteleyeceğini öngörebiliriz. Ama enflasyon beklentileri aşarsa da burada FED''in faiz artırmaya devam edeceği şeklinde düşünülür ki bu da altın ve hisselere olumsuz yansır.

Dolayısıyla altın içinde çarşamba günü çok önemli. Bizim için BİST ve dolar adına da pazar günü oldukça önemli günler olacak."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar