Evlilik dışı cinsel ilişkiye hapis cezası kararı!

Evlilik dışı cinsel ilişkiye hapis cezası kararı!
Endonezya'da yeni ceza yasası mecliste onandı. Evlilik dışı cinsel ilişkiyi kısıtlamak amacıyla cezai uygulamalar gerçekleştirilecek. Yasa turistleri ve evli olmadan birlikte yaşayanları da kapsıyor.

Son zamanlar da dini muhafazakarlığın daha çok arttığı Endonezya''da yetkili kişiler tarafından öngörülen yasa parlamentoya sunuldu ve onandı. Evlilik dışı cinsel ilişkiyi ortadan kaldırmak isteyen yetkililer cezai işlemler uygulanacağını aktardı.

The Guardian''da yer verilen habere göre, Endonezyalı yetkililerin bu yasayı onaylamasının tartışmalara yol açtığını aktararak. Turizm sektörünü olumsuz etkileyecek bir yasa olduğunu belirtti.

Eleştirmenler tarafından çokça dile getirilen olayın ''İnsan Hakları''na yapılmış en büyük hakaret olarak nitelendiriyorlar.

Diğer medya grupları tarafından eleştirilen ve doğru karşılanmayan bu tutum üzerine yazılan ve söylenen ifadelere cevap olarak Bali Valisi Wayan şu ifadeleri kullandı: " turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi amacıyla yaptığı açıklamada, 3 yıl içinde yürürlüğe girecek yasanın ancak bir eş, ebeveyn ya da çocuk tarafından şikayet gelmesi durumunda uygulanacak".

Koster, Bali’deki otellere girişte ziyaretçilerin evlilik durumlarına bakılmayacağını da vurgulayarak, "Bali’yi ziyaret edenler ya da burada yaşayanların Endonezya Ceza Kanunu’nun yürürlüğe girmesine ilişkin endişe duymasını gerektiren bir durum yok" şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar