Evlenmek istemeyen 13 yaşındaki kızını tinerle yakarak katleden Suriyelinin cezası belli oldu!

Evlenmek istemeyen 13 yaşındaki kızını tinerle yakarak katleden Suriyelinin cezası belli oldu!
Şanlıurfa'da, evlenmeyi kabul etmediği için 13 yaşındaki kızını tiner dökerek yakan, Suriyeli kişinin cezası belli oldu.

Şanlıurfa'da 2 yıl önce evlilik teklifini reddeden 13 yaşındaki Amara Dwla'yı üzerine tiner dökerek yaktığı iddiasıyla tutuklanan baba Ahmet Mohammed Dwla, yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sıhmaksut Mahallesi'nde 2 Eylül 2021'de gerçekleşen olayda; Filistin asıllı ve Suriye uyruklu olan Ahmet Mohammad Dwla, kızını evlendirmek istedi ancak kızı bu talebe karşı çıktı.

cccc.jpg

ÖNCE BANYODA DÖVDÜSONRA ÜSTÜNE TİNER DÖKÜP YAKTI

İddiaya göre baba, bu talebine karşı çıktığı iddiasıyla kızı Amara'yı dövdükten sonra banyoda üzerine tiner dökerek yaktı. Kızının çığlıklarını engellemek için yüksek sesle müzik açan Ahmet Mohammed Dwla, diğer kızının yardım çağrısı üzerine olay yerinden kaçtı.

DİĞER KIZ ÇOCUĞU DEVLET KORUMASI ALTINA ALINDI

Amara, komşular tarafından yanmış halde bulundu ve hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Ahmet Mohammed Dwla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer kızı L.D. ise devlet koruması altına alındı.

suriyeli-adam-evlenmek-istemeyen-13-yasindaki-kizini-tiner-dokup-yakti-102561.jpg

DAHA ÖNCE EŞİNİNİN ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKTÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Ahmet Mohammad Dwla'nın daha önce Gaziantep'teki eşi üzerine kaynar su döktüğü, Hatay'da ise başka bir kızını öldürdüğü suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

cc.jpg

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI VERİLDİ

Ahmet Mohammed Dwla'nın yargılanmasına "Canavarca hisle alt soya karşı öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Ahmet Mohammed Dwla, kızını öldürdüğü için pişman olduğunu ve mahkemenin kararına saygı duyacağını ifade etti. Mahkeme heyeti, Dwla'nın savunmasının ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar