Evinizin balkonunu manava nasıl dönüştürürsünüz?

Evinizin balkonunu manava nasıl dönüştürürsünüz?
Yüksek Ziraat Mühendisi Merve Zengin Tınmaz, bitkileri yaprak biti ve örümceklerden korumak için arap sabunu ve baharat spreyi tarifi verdi. Tınmaz, “Arap sabunu spreyi ile bitkilerinizi böceklerden koruyabilirsiniz” dedi. Tınmaz balkonda minik bir manav yapma tarifi de yaptı.

Merve Zengin Tınmaz, bitkileri zararlılardan korumak için arap sabunu kullanılabileceğini açıkladı, “Arap sabunu spreyi ile bitkilerinizi böceklerden koruyabilirsiniz” dedi.

Merve Tınmaz, ilk kez balkon bahçesi kuranlar için bir yöntem geliştirdiğini söyledi ve açıkladı:

“2 metrekarelik bir alana katlı şekilde 5 çilek, 2 biber, 6-7 soğan, 1 biberiye, 1 adaçayı, 5 marul, 1 domates, 1 fesleğen, 1 melisa, 1 kekik ile deneme yapabilirsiniz”

Yaprak zararlıları, yaprak biti, yaprak güveleri ve kirpik kanatlı böceklerden bitkileri koruyabilmek için arap sabunu spreyi tarifi veren Tınmaz o tarifi şöyle açıkladı:


“1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suda seyrelterek daha sonra 9 litre suyla çoğaltabilirsiniz. Özellikle bitkinizin yaprak alt kısımları ve dallarına sıkıp böcekleri uzaklaştırabilirsiniz”

BAHARATLI SPREY TARİFİ

Beyazsinek, örümcek, tırtıl ve kulağakaçan böceğinden bitkileri korumak için de baharatlı sprey tarifi de veren Tınmaz, “1 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber ile 4 diş sarımsağı 1 litre suyun içinde bekletiyoruz. Ertesi gün bu karışımı doğrudan bitkilere sıkabilirsiniz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar