Evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatacak? SGK açıkladı... İşte il il maaş günleri

Evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatacak? SGK açıkladı... İşte il il maaş günleri
Evde bakım maaşı ne zaman hesaplara yatacak? Sorusu birçok vatandaş tarafından sıkça sorulan bir konu haline geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun iş birliğiyle gerçekleşen engelli bakım maaşlarında, Ekim ayı için bekleyiş devam ediyor. İşte bu konuyla ilgili detaylar...

2023 yılında evde bakım maaşlarının ne zaman ödeneceği ve hangi illerde bu maaşların yattığı soruları arama motorlarında en çok araştırılan konu haline geldi. Evde Bakım Maaşı, bakımı yapılan kişinin durumuna ve ihtiyacına göre değişen miktarlarda ödenen bir destektir. Bu maaşlar, engelli, yaşlı veya kronik hastalığı olan bireylerin evde bakımını üstlenen bakıcılara maddi destek sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenir. İşte bu konuyla ilgili detaylar...

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Engellinin vasisine veya bakımını üstlenen aile veya akrabasına verilen engelli maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında ödenmektedir. Ancak, ödeme tarihleri illere göre farklılık göstermesi nedeniyle Ekim ayında evde bakım maaşı henüz yatmadı.

e-DEVLET ÜZERİNDEN EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur. TC kimlik numaranız ile E-Devlet şifresi ile giriş yaparak arama çubuğuna 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' yazıp tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alanlar, evde bakım aylığı sorgulamasını SMS yoluyla gerçekleştirebilirler. Sorgulama için yapmaları gereken adımlar şunlardır: Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla cep telefonlarının mesaj bölümüne 'BAKIYE' yazıp, 4747'ye SMS göndermek. Bu işlem sırasında operatör tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar