Ev yapımı salça

Ev yapımı salça
Kış aylarında tüketmek üzere ev yapımı salça hazırlamak, pek de zor değildir. Kokusuyla, lezzetiyle buram buram biber ve domates kokan salça, damak zevkimize ayrı bir keyif verir.

Bu keyif, bize aylar öncesinden tatlı bir telaşa düşürür. Tamamen doğal olan bu yiyecek yemeklerimizin olmazsa olmazıdır. Salça yemeğe renk vermekle kalmaz. Ayrı bir lezzet katar. Vitamin deposudur.

Birkaç saat içerisinde bir kış tüketeceğiniz salçanızı hazırlayabilirsiniz. Taze biber ve domates, bir de kaya tuzu temin etmeniz yeterlidir. Domates ve biberi evinizde mutfak robotu ile çekiyorsunuz.

Koyu kıvama gelene kadar kaynatıyorsunuz. Daha sonra püre haline getirip kaya tuzu ekliyorsunuz. Daha sonra tepsilere dökerek güneşe kurumaya bırakıyorsunuz. Kuruduktan sonra kavanozlara dolduruyorsunuz.

Üzerine biraz zeytinyağı döküp kapağını hava almayacak şekilde kapatıyorsunuz. Salçanız artık tüketmeye hazır hale gelmiştir. Yemeklerde kullandıktan sonra tekrar kapağı kapalı şekilde buz dolabında muhafaza ediyorsunuz.

En çok satan Ev Yapımı Salça Hangileri?

En çok satan ev yapımı salça lezzetli ve kaliteli olanlardır. Tüketiciler genelde markaya dikkat ederler. Tüketiciler biber salçası alırken Gaziantep ve Kahramanmaraş biberi, domates salçasında ise Tokat ve Bursa domatesi olmasına dikkat ederler.

İster firmaların ürettiği olsun, isterse ev hanımlarının ürettiği salçalarda tercihler hep doğal olmasından yanadır.

Ev Yapımı Salça Bozulur mu?

Salçanız bozulursa tüketmeyeceksiniz ve çöpe atacaksınız. O yüzden bozulmadan önce tedbirlerinizi almanız gerekmektedir. Sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutmalısınız. Temiz bir kaşık kullanmalısınız.

Ve en önemlisi hava almasına engel olmalısınız. Kullandıktan sonra mutlaka kapağını iyice kapatın. Aksi halde bütün emekleriniz boşa gider ve salçanız da çöp olur. Bozulmuş salçayı tüketmek zehirlenmelere sebep olabilir.

Ev Yapımı Salça Kaç Yıl Dayanır?

Yaz aylarında yaptığınız veya aldığınız ev yapımı salça, diğer yaza girmeden tüketilmelidir.

Serin ortamda çok hava almasına izin verilmeden kullanılırsa ve kalırsa, bir yıla yakın gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ancak küçük kavanozlarda çok uzun süre geçmeden tüketmek gerekir.

Ev Yapımı Salça Nasıl Anlaşılır?

Satın almaya gittiğinizde firma sahibine veya satıcıya ‘Doğal mı?’, ‘Ev yapımı mı?’ diye mutlaka sorarsınız. Her ne kadar doğal olduğunu söyleseler de içiniz rahat etmez.

Aslında ev yapımı salçayı ayırt etmek çok kolaydır. Rengine ve tadına bakmanız yeterlidir. Katı ve parlak kırmızı renkte ise ev yapımıdır. Hazır salçalar biraz daha mat renktedir.

Tadına baktığınızda da lezzet farkından ev yapımı olduğunu anlayabilirsiniz. Ev yapımı salçanın daha baharatlı ve ürün bakımından zengin olduğunu da unutmamak lazım.

Ev Yapımı Salça Bozulursa Ne Yapılır?

Salçanızın bozulmaya başladığını ve küf tuttuğunu görürseniz, öncelikle küflü kısmı almalısınız. Daha sonra içerisine tuz atarak güneşe koyabilirsiniz.

Ya da üzerine zeytinyağı döküp buz dolabına da koyabilirsiniz. Ancak bu uygulamaları tam olarak bozulduysa yapmanız da işe yaramaz. Tadı tamamen ekşimişse, sulanmışsa ve her tarafı küflenmişse, yapacak bir şey kalmamış demektir.

Bozuk bir salçayı tüketmek sancı verir, gıda zehirlenmesine sebep olur. Sağlınızı riske atmaya gerek yoktur. O salçayı tüketmekten vazgeçmeniz gerekir.

Ev Yapımı Salça Fiyatları

Salça üretilirken 10 kilo domates kullanıyorsanız 2 kilo salça elde edersiniz. O yüzden hammadde fiyatı ne kadar yüksek ise salça fiyatı da o kadar yüksek olur.

Ev yapımı salçalar daha doğal ve kaliteli olduğu için hazır salçalara göre daha yüksek fiyatlara satılabilir. Yaz aylarına girildiğinde domates ve biber fiyatlarına bakarak ev yapımı salça fiyatları ne kadar olacağı konusunda da fikir sahibi olabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için https://www.barakgida.com/kategori/ev-yapimi-salca.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar