Ev ve arsa almayı düşünenlere hayati uyarı! Piyasa uzmanı Tuna Kaya konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini açıkladı

Ev ve arsa almayı düşünenlere hayati uyarı! Piyasa uzmanı Tuna Kaya konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini açıkladı
Ev sahibi olma hayali ile daire fiyatların araştıran kişilere güzel haber geldi. Piyasa uzmanı Tuna Kaya konut fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Piyasa uzmanı Tuna Kaya, "Türkiye'de ciddi bir konut sıkıntısı var. Bu anlamda ciddi bir düşüş beklemiyorum konut fiyatlarında" ifadelerini kullandı.

YouTube kanalından yeni bir video yayımlayan Kaya, konut fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı.

Fiyatlarının yakın bir tarihte düşeceğini belirten Kaya, "Bu, inşaat maliyetlerinde son bir buçuk yılın en güçlü artışıydı. İnşaat maliyet endeksi yüzde 15, 67 arttı Geçen aya göre yüzde yüzde 96,9 oranında konut fiyatları bir yıl öncesine göre arttı." İnşaat maliyeti de yıllık yüzde 62,3. Her iki gösterge de TÜİK enflasyonunun üzerindedir. TÜİK'in enflasyon oranı şu anda yüzde 50. Bir de baktığımızda hem inşaat maliyet endeksi hem de konut fiyatları TÜİK'in üzerinde. "Bu bakımdan ev fiyatlarının önemli ölçüde düşmesini beklemiyorum" dedi.

"EV ALACAKLAR O TARİHİ BEKLEYİN..."

Konut üretiminin hızla arttığını ve bunun fiyatlara olumlu şekilde yansıyacağını ifade eden Tuna Kaya, "Tabii ki bu konut finansmanında sıkıntı yaratacak ama enflasyonun artması ve inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle depremde kaybolan binalar ve son 3-4 yıldır arkadaşlar, yıllardır üretilen konutlar yetersizdi. Yani Türkiye'de ciddi bir konut sıkıntısı var. Bu anlamda ciddi bir düşüş beklemiyorum konut fiyatlarında. Önümüzdeki aylarda yaşanacak hafif düşüş yeni alımlar için fırsat olarak değerlendirilebilir" diyerek güzel haberi duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar