Etna yanardağı nerede, hangi ülkede? Etna yanardağı patlaması en son ne zaman gerçekleşti?

Etna yanardağı nerede, hangi ülkede? Etna yanardağı patlaması en son ne zaman gerçekleşti?
Etna Yanardağı'nın yeniden harekete geçtiği ve lav püskürttüğü haberlerinin ardından yanardağın konumu ve hangi ülkede bulunduğu gibi detaylar merak edilmeye başlandı. Peki Etna yanardağı patlaması en son ne zaman gerçekleşti? İşte merak edilenler...

Son dönemde gündemde yer alan ve patlama ihtimaliyle gündeme gelen Etna Yanardağı'nın hangi ülke ve bölgede olduğu merak ediliyor. Yüksekliği 3 bin 300 metreye kadar çıktığı bilinen Etna Yanardağı, İtalya'da bulunuyor. Güçlü bir lav akışı olduğu haberleriyle bir kez daha gündeme gelen Etna Yanardağı, Sicilya'nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya'ya yakın aktif bir yanardağ olarak bilinmekte.

ETNA YANARDAĞI EN SON NE ZAMAN PATLADI?

Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağ olarak bilinen Etna Yanardağı, İtalya'nın en büyük üç aktif yanardağından biridir. Yanardağ, 2013'te Dünya Mirası ilan edilmiştir.

Son olarak geçtiğimiz Ocak ayında bir patlamanın meydana geldiği bilinen Etna'da son büyük patlama 1992 yılında meydana gelmişti.

AA muhabirinin bölgedeki kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Etna yanardağının güneydoğu kraterinde bir dizi şiddetli volkanik patlama meydana geldi ve buna bağlı olarak lav akışı gözlendi. Ayrıca Etna'daki patlamalar neticesinde oluşan yoğun duman ve kül bulutları, hava trafiğinin de aksamasına sebep olmuş oldu. Katanya'nın Fontanarossa havaalanında acil durum ilan edildi ve uçuşlar durduruldu.

UÇUŞLAR GÜVENLİK AÇISINDAN DURDURULDU

Patlamalarda oluşan kül ve duman yoğunluğunun 1 kilometre yüksekliğe ulaşması sebebiyle uçuş güvenliği açısından risk oluşturduğu ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar