Et ve Süt Kurumu skandalında gelişme: Cezaları belli oldu

Et ve Süt Kurumu skandalında gelişme: Cezaları belli oldu
Adana Et ve Süt Kurumu’nda büyükbaş hayvana kötü muamele yapan iki görevli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakim şüphelilere 15 gün hayvan pisliği temizleme ve “Hayvan Hakları” isimli kitabı okuyup özetini hakime götürme cezası verdi.

Dün öğle saatlerinde Et ve Süt Kurumu’nun Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi Girne Bulvarı’ndaki kombinasında kesime hazırlanan bir büyükbaş, huysuzlandı. Görevliler hayvana müdahale ederek yere yatırdı. Hayvanın sakinleşmemesi üzerine kombinadaki personel M.A.T. ve İ.G., başına sopayla defalarca vurarak bayıltmak istedi.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yaşanan anlar başka bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada yayınlandı. Bu görüntüler üzerine iki zanlı gözaltına alındı. Zanlılar ifadelerinde hayvan huysuzluk yaptığı için onu sakinleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

adn.jpg

CEZALARI BELLİ OLDU

Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği karşısına çıkan zanlılar adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak hakim iki zanlıya 15 gün boyunca hayvan pisliği temizleme ve “Hayvan Hakları” isimli kitabı okuyup özetini hakime götürme cezası verdi.

(İHA)

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar