Et ve Süt Kurumu’nda skandal görüntü! Başına defalarca demir sopayla vurdu

Et ve Süt Kurumu’nda skandal görüntü! Başına defalarca demir sopayla vurdu
Adana’da yaşanan olay “bu kadar mı vicdansızsınız” dedirtti. Et ve Süt Kurumu’nda kesim öncesi bir büyükbaşın kafasına demir sopayla defalarca vurarak yapılan işkencenin görüntüleri hayvan hakları derneğini ayağa kaldırdı.

DHA’da yer alan habere göre, Et ve Süt Kurumu'nun Adana'daki kombinasında kesim öncesi bir büyükbaşa uygulanan eziyetin görüntüleri hayvan severleri ayağa kaldırdı. Büyükbaşa elindeki demir sopayla saldıran iki çalışan gözaltına alınırken kurum da sorumlulara görevden el çektirildiğini duyurdu.

Olay alınan bilgilere göre, öğle saatlerinde Et ve Süt Kurumu’nun Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi Girne Bulvarı’ndaki kombinasında meydana geldi.

Gelen skandal görüntülerde kesime hazırlanan bir büyükbaşın hayvanı görevliler müdahale ederek yere yatırdığı daha sonra bir görevlinin demir sopayla defalarca başına vurarak bayıltmak istediği anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yaşanan anlar anbean bir başka kişi tarafından cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada yayınlandı.

pp.jpg

"ŞÜPHELİLERDEN 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, hayvana şiddet görüntüleri sosyal medyaya yansıyan Adana Et Kombinası Müdürlüğündeki 2 personelin gözaltına alındığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, olayın Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki Et ve Süt Kurumu Adana Et Kombinasında 25 Mayıs'ta gerçekleştiği ifade edildi.

000.jpg

Sosyal medyaya yansıyan ve kuruma ait olan kamera kayıtlarından kesimi yapılacak dananın kafasına cisimle vuranların kesimhanede işçi olarak görev yapan kurum personeli M.A.T. ve İ.G. olduğunun tespit edildiği belirtildi.

"SORUMLULAR İŞTEN EL ÇEKTİRİLDİ"

Et ve Süt Kurumu ise sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Adana Et Kombinası Müdürlüğümüzdeki hayvan hakları ve hayvan refahına aykırı sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile müfettiş görevlendirilmiş olup sorumlular işten el çektirilmiştir. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar