Et ve Süt Kurumu harekete geçti: Kuşbaşı ve kıymada Ramazan tarifesi

Et ve Süt Kurumu harekete geçti: Kuşbaşı ve kıymada Ramazan tarifesi
Et ve Süt Kurumu, İstanbul ve Ankara'da 2.500'den fazla yerel zincir marketle iş birliği yaparak kıyma kilosunu 314 TL, kuşbaşı kilosunu ise 344 TL olarak belirledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu, Ramazan öncesinde artan kıyma ve kuşbaşı fiyatlarına karşı Ankara ve İstanbul'da 2.500'den fazla yerel marketle işbirliği yaparak kilogram başına 314 TL'ye kıyma ve 344 TL'ye kuşbaşı satılmasını sağlayacak.

TÜMÜ SABİTLENDİ

İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, yerel perakendecilerin fiyatları sabitleyerek vatandaşa ucuz et sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti ve iftarda vatandaşların sofralarına uygun fiyatlı et götürebilmelerine katkıda bulunmanın mutluluğunu dile getirdi.

Ramazan ayı boyunca, İstanbul PERDER üyesi bin 500 ve Ankara PERDER üyesi bin mağazadan vatandaşlar uygun fiyatla et alabilecek. İstanbul'da 30 firma kampanyaya katılırken, Güzeldere, mağazalarda kasap tezgahlarının bulunması gerektiğini vurguladı. Bu şekilde, ESK'dan temin edilen etlerin işlenip raflara konulabileceğini açıkladı. Güzeldere, bu iş birliğinin Ramazan fırsatçılarının önüne geçtiğini ve ESK'nın piyasada bir denge sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Et ve Süt Kurumu düğmeye bastı. Kuşbaşı ve kıymada Ramazan tarifesi

İNDİRİMLİ OLACAK

Ramazan ayında tüketicilere daha uygun et alabilme imkanı sunmak amacıyla bir anlaşma zemini oluştu. Kıyma ve kuşbaşının kilogram fiyatlarının 324 lira seviyesine sabitlendiği belirtilirken, bu uygulamanın tüketicilere rahat nefes aldıracağı ifade edildi. Ankara PERDER üyesi bine yakın mağazanın tercih edilmesinin, vatandaşların uygun fiyatla ete ulaşması açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı. Ayrıca, kırmızı etteki merdiven altı ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiği ve son kullanma tarihine özen gösterilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

ET SATIŞLARI RAMAZANDA ARTIYOR

İstanbul ve Trakya'daki mağazalarıyla işbirliğine katılan Onur Market Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi, Ramazan ayında et satışlarının diğer aylara göre arttığını belirtti. Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapılan işbirliğinin, vatandaşların uygun fiyata et temin etmelerine olanak sağladığını ifade eden Tüfekçi, kendi mağazalarında da belirlenen fiyatlarda et satışı yapacaklarını söyledi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar