Estetik ameliyatlar için doğru yaş beklenmeli

Estetik ameliyatlar için doğru yaş beklenmeli
Estetik cerrahi işlemlerinin acil ameliyatlar dışında en fazla yapılan cerrahi işlemlerden biri haline geldiğine dikkat çeken Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, “Tüm dünyada estetik talebinin hızla artması ile yaş sınırı da gün geçtikçe düşmektedir.

DHA’da yer alan habere göre, öncelikle en fazla gerçekleştirilen estetik cerrahi işlem olan estetik burun cerrahisi (rinoplasti) işleminden başlayabiliriz. Rinoplasti işlemi kadınlarda 16-17 yaşından sonra erkeklerde ise 17-18 yaşından sonra gerçekleştirilebilir” dedi. Estetik ameliyatlar için doğru yaşın beklenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Yakup Çil, 18 yaşından önce yapılan estetik operasyonlarda ailelerin onayı ile hareket edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, estetik ameliyatların hangi yaşlarda yapılması gerektiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

VÜCUT VE YÜZ GELİŞİMİ TAMAMLANMALI

Estetik cerrahisinde uygun yaşın beklenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çil, şunları söyledi:

“Vücut ve yüz gelişimi tamamlanması kadınlarda ortalama 16-17 yaşlarında, erkeklerde ise ortalama 17-18 yaşlarına denk gelmektedir. Bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle gelişimini tamamlamamış bir bireyde aciliyet gerektiren ameliyatlar dışındaki estetik cerrahi işlemleri için bu sürenin dolmasını beklemek uygun olur. Estetik işlem bu yaşlardan önce yapılır ise vücudun o bölgesinde gelişimi etkileyici bir durum ortaya çıkabilir. Böylece hem bireyin gelişimini etkileyerek fonksiyonel sıkıntı ortaya çıkacağı gibi hem de estetik sonuç beklenen düzeyde olmayabilir.”

KADINLAR DAHA ERKEN YAPTIRABİLİR

Kadınlarda estetik yaşının daha az olmasının nedeninden bahseden Prof. Dr. Çil, “Kadınlarda yaş sınırının gelişimi erkeklere göre 1-2 yıl daha erken tamamlanmaktadır. Dolayısıyla erkekte 18 yaşında yapılması uygun görülen bir estetik işlem, kadınlarda 17 yaşında yapılabilmektedir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar