Eski AKP'li vekil bu fotoğrafa şaşırmadım! Çavuşoğlu'na bakın neyi hatırlattı

Eski AKP'li vekil bu fotoğrafa şaşırmadım! Çavuşoğlu'na bakın neyi hatırlattı
Eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş, Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suudi Arabistan ziyaretinde yaşanan bayrak skandalı ile ilgili çok tartışılacak bir açıklama yaptı.

Haber: Gökçe SEVİM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suudi Arabistan ziyaretinde mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile yaptığı görüşmede, Türk Bayrağı'nın yer almamasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

 Eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş de, Bakan Çavuşoğlu'nun görüşmeye dair fotoğrafın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şekline tepki gösterenler arasına katıldı.

Prof. Dr. Gündeş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda;  "2013'te ikimiz de Avrupa Konseyi milletvekili iken Türkiye raporu Genel Kurula gelmiş ve 'pkk'lı teröristler' ifadesi, 'pkk'lı aktivistler'
olarak değiştirilsin önergesine ben 'hayır', siz 'çekimser' oy vermiştiniz. Ben o günü hiç unutmadım. O yüzden bu resme hiç şaşırmıyorum!" dedi.

Pelin Gündeş'in paylaştığı isim listesi ve oy verenler:

"AGAİNST": Karşı çıkanlar

"ABSENTİON": Çekimser oy anlamlarına geliyor.

oy-listesi-1.jpgoy-listesi-2.jpg

Gündeş'in tweeti:

pelin-gundes-tweet-001.jpg

FOTOĞRAFI KESİP PAYLAŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suudi Arabistan ziyaretinde objektiflere verilen fotoğrafta Suudi Arabistan bayrağı yer alırken Türk Bayrağı yer almamıştı. Dışişleri Bakanı bu fotoğrafı twitter hesabından Suudi Arabistan bayrağını keserek paylaşmıştı. 

ic-kpk.jpg

"TÜRKİYE TÜRK KALACAKTIR" 
Prof. Dr. Pelin Gündeş, AKP'den ihraç edildikten sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti  ilelebet Türk'tür, Türk kalacaktır" Tweeti dolayısıyla ihraç edildiğini ileri sürmüştü.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar