Erzurum'daki mitingde taşlı saldırıya uğrayan vatandaş korku dolu anları anlattı

Erzurum'daki mitingde taşlı saldırıya uğrayan vatandaş korku dolu anları anlattı
Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum Mitingi'nde kafasına taş isabet eden genç kız, ağlayarak yaşadıklarını anlattı.

ALİ AYDIN-GÜNBOYU

Ekrem İmamoğlu seçim mesaisine Erzurum''da devam etti ancak konuşması sırasında miting alanındaki bir grup seçim otobüsüne taşlı saldırıda bulundu. Yaşanan gerginlik üzerine miting yarıda kesildi. Taşlı saldırı sonucu mitinge katılanlardan yaralananlar oldu. 

Erzurum Valisi, 17 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı. İmamoğlu olaylara ilişkin, "Bu işin Erzurum''la uzaktan yakından ilgisi yok" dedi. 

Miting alanında kafasına taş isabet eden genç kız korku dolu anları anlattı. 

Genç kız, "İnsanlar bu kadar delirmiş olamaz. Bu ülkenin devleti, polisi nerede o zaman" diye sordu.

"TAŞLAR YAĞMAYA BAŞLADI, MÜDAHALE YAPILMADAN İZLENDİ"

Öte yandan İmamoğlu ise, "Biz oraya vardığımızda aynen böyle bir ortam. Vatandaşlara sesleniyoruz. Arkamız boşluk, hemen onun arkasında, sözüm ona 1,5 metrede bir polislerin yüzüne doğru baktığı, 150-200 kişi. Polis kardeşlerim de dinlesin. Polis kardeşlerimin de kulağı bende olsun, 150-200 insan orada. Sizden daha fazla bir kalabalık beni karşılıyor. Konuşmama başlıyorum. Ve benim milletime nasıl seslendiğimi siz bilirsiniz. Milletimin değerlerinden, milletimin güzelliklerinden bu seslenişe başladım. Belki 5, belki 6. dakikasında buradan taşlar yağmaya başladı. Bakın taşlar yağmaya başladı ve tek bir müdahale yapılmadan izlendi. Aşağıya indim" diye konuştu.

"BUNLAR AZMETTİRİLMİŞ İNSANLAR"

Taşların bazılarının arkadaşlarına bazılarının ise camlara isabet ettiğini söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bu arada ben bu konuşmayı yaparken yaklaşık 150 metre ileride de yine bir 150-200 kişi. Topu topu bu, 300-400 kişi. Bunlar azmettirilmiş insanlardır. Bakın azmettirilmiş insanlardır. Dinleyin anlayın sevgili hemşehrilerim. Soranlara anlatacaksınız, dinleyin. Bunlar, bu insanlar taşları attıkça gözümün önünde çocuğun başı kanamaya başladı. Bir teyzenin gözü, bir amcanın başı, yarıldı. Yere yığıldı. Bir yandan taşlar yağıyor. Arkadaşlarım, beni korudular."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar