Erzincan'daki maden kazası için komisyon kuruluyor

Erzincan'daki maden kazası için komisyon kuruluyor
Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazası sonrasında TBMM tarafından alınan önemli bir karar, Resmi Gazete üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren Anagold Madencilik şirketine ait Çöpler Madeni'nde 13 Şubat Salı günü yaşanan heyelanın ardından 9 işçinin mahsur kalmasıyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi, maden kazasının tüm yönlerini araştırmak ve benzer felaketlerin önlenmesi için bir komisyon kurulmasına karar verdi.

TBMM Kararı, Resmi Gazete üzerinden yayımlanarak duyuruldu. Kurulan meclis araştırma komisyonu, olayın detaylı bir şekilde incelenmesi, sorumluların belirlenmesi ve benzer kazaların önüne geçebilmek için alınması gereken tedbirlerin tespiti amacıyla faaliyet gösterecek. Komisyon, toplamda 22 üyeden oluşacak ve başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden itibaren 3 ay süreyle çalışacak.

Ayrıca, komisyonun Ankara dışında da çalışabilme yetkisi bulunuyor. Olayın meydana geldiği bölgede başlatılan kurtarma operasyonu da devam ederken, komisyonun çalışmaları, maden kazasının sebep olduğu etkilerin ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesine ışık tutacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar