Bakan Yerlikaya'dan yeni ‘İliç’ açıklaması: Son durumu paylaştı

Bakan Yerlikaya'dan yeni ‘İliç’ açıklaması: Son durumu paylaştı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’daki maden sahasında göçüğe ilişkin gelişmeleri açıkladı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında dün meydana gelen toprak kayması sonucunda mahsur kalan 9 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Bakan Yerlikaya, bölgede yapılan son açıklamada, "Aradığımız arkadaşlarımızın 5'inin bir konteynerin içinde, 3'ünün bir araç içinde ve bir iş makinesinin içinde olduğunu değerlendirdik. Bu noktada metal tespit cihazlarıyla tarama yapıyoruz" dedi.

Yerlikaya açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: "Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. İnsan kaynakları ve personel açısından hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşların belirli bir bölgede yer aldığı değerlendiriliyor. Bu bölgede bulunan konteyner ve araçları metal radar tespitleriyle tarıyoruz. Daha hızlı bir şekilde kurtarma yapabilmek adına bu araçlara odaklanıyoruz."

Yerlikaya, ayrıca, "Arama kurtarma personelimizin çalıştığı bölgede toprak kayması riski anbean değerlendiriliyor" diyerek, güvenlik önlemlerinin sürekli olarak gözden geçirildiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar