Ersun Yanal'ın Süper Lig'de çalıştıracağı yeni takımı belli oldu

Ersun Yanal'ın Süper Lig'de çalıştıracağı yeni takımı belli oldu
Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, Galatasaray ile gerçekleştirilen hazırlık maçı sonrası görevinden ayrıldı. İtalyan teknik direktörün vedasının ardından Alanyaspor, tecrübeli çalıştırıcı Ersun Yanal ile sözleşme imzalayacak.

Spor Toto Süper Lig''de galibiyete hasret kalan Alanyaspor''da teknik direktör Francesco Farioli ile şok bir ayrılık yaşandı. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelerin yararına yapılan hazırlık maçında Galatasaray ile karşılaşan Alanyaspor, sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Mücadelenin ardından Francesco Farioli oyuncularıyla vedalaştı ve Alanyaspor''da İtalyan teknik adamın dönemi sona erdi. Ayrılık hakkında resmi açıklamanın kısa bir süre içinde yapılması bekleniyor.

ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ OLMUŞTU

Farioli, oynatmaya çalıştığı pas oyunuyla pek çok kişi tarafından taktir görse de, spor kamuoyunun eleştiri oklarından kaçamamıştı. Özellikle Alanyaspor''un kendi yarı sahasından pas ile çıkmaya çalışırken kaptırdığı toplardan çok sayıda gol yemesi ve İtalyan adamın yine de uzun top oynamayı tamamen reddetmesi nedeniyle birçok futbol yorumcusu, Farioli hakkında ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Farioli, Alanyaspor''da 47 maça çıktı ve 21 galibiyet, 10 beraberlik, 16 mağlubiyet alarak 1.55 puan ortalaması yakaladı.

ERSUN YANAL YENİDEN SÜPER LİG''DE

Bir süredir takım çalıştırmayan tecrübeli teknik direktör Ersun Yanal, spor yorumculuğunu bırakarak kulübelere geri dönme kararı aldı. Farioli ile yolları ayıran Alanyaspor''un çok yakında Yanal ile sözleşme imzalayacağı iddia edildi. 

Fenerbahçe''nin yaşadığı son Süper Lig şampiyonluğunun mimarları arasında yer alan Yanal, sarı-lacivertli takımda 2. döneminde beklediği başarıyı yakalayamamıştı. Son olarak Antalyaspor''u çalıştıran tecrübeli teknik direktör, 46 maçta 1.26 puan ortalaması yakalamış ve 4 Ekim 2021 tarihinde görevinden ayrılmıştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar