Ermenistan'ın saldırısında çocuklar hayatını kaybetti

Ermenistan'ın saldırısında çocuklar hayatını kaybetti
Ermenistan'ın dün sabah saatlerinde başlattığı saldırılarında yine savunmasız siviller hedef haline geldi. Naftalan'da yaşayan Fidan Gurbanova ve Şehriyar Gurbanov adlı iki orta okul öğrencisi hayatını kaybetti.

Azerbaycan'ın Naftalan şehrinde 27 Eylül’de sivil yerleşim birimlerine Ermenistan ordusu tarafından yapılan bombalanma sonucu bir aileden 5 kişi hayatını kaybetti.
Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, kurbanlardan ikisinin orta okul öğrencisi olduğu belirtildi. Hayatını kaybeden öğrencilerin kimlikleri 13 yaşında Şehriyar Gurbanov ile 14 yaşındaki Fidan Gurbanova olarak açıklandı.
Azerbaycan-Ermenistan temas hattında Ermenistan ordusunun sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırılar sonucu toplam 6 sivil hayatını kaybetti 26 sivil ise yaralandı.
AZERBAYCAN ORDUSU CEPHE HATTINDA
Azerbaycan toprağı Karabağ’ı tamamen ele geçirmek için saldırılara başlayan Ermenistan, dün sabah askeri mevziler ve sivillerin yaşadığı köyleri ve kentleri bombaladı. Bölgede yaşayan sivilleri korumak için hemen karşılık veren Azerbaycan askeri ağır makinalı tüfeklerle Ermenistan mevzilerine ağır darbe vurdu.

katliam.jpg

HOCALI'YI HATIRLATTI

Olaylar sırasında 26 Şubat 1992 yılındaki Hocalı Katliamı akıllara geldi. Ermenistan saldırılarıyla o dönemde de 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaşı hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar