EBA'ya giremiyorlar! Ne telefon çekiyor, ne internet altyapısı var

EBA'ya giremiyorlar! Ne telefon çekiyor, ne internet altyapısı var
Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayanlar, uzaktan eğitim sistemine isyan etti. Bulundukları bölgede internet olmadığını ve telefonların çekmediğini söyleyen vatandaşlar çocuklarının eğitim almadığına dikkat çekti.

Antalya’nın Serik ilçe merkezine 24 kilometre, Antalya’ya 55 kilometre mesafedeki 70 hanelik, 300’e yakın nüfusun yaşadığı Gökçepınar’da vatandaşlar isyan etti. Uzaktan eğitime ve EBA sistemine ulaşamadıkları söyleyen bölge halkı, çocuklarının eğitim olanaklarına erişemediğini dile getirdi. Vatandaşlar internet altyapısı bulunmayan mahallelerinde yıllardır cep telefonlarının da çekmediğini belirtti. Çocukların korona virüs sebebiyle okula gidemediğini ve uzaktan eğitim alamadıklarını söyleyen mahalleli, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

"CEP TELEFONUYLA DAĞLARA ÇIKIYORLAR"

Mahalle halkından Hülya Yedek, Sami Akman, Adem Şaşmaz şunları söyledi:

Dağlık ve engebeli olan mahallemiz kapsama alanı dışında kaldığından telefon ve internetle iletişim kurulamamaktadır. Bu sebeple okula giden çocuklarımız korona virüs nedeniyle internetten derslerini takip etmek zorunda kalan 40 çocuğumuz mağdur olmaktadır. Cep telefonlarıyla dağlara çıkarak, zor şartlarda eğitimlerini sürdürmektedir. Ayrıca acil durumlarda mahalle halkı ile telefon iletişimi kurulamamaktadır. Yetkili kurumlardan, mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz.

5f71b94c67b0a90ef87c7fa7.jpg

"DAYANAMAYIP BEN DE AĞLIYORUM"

Naciye Yılmaz da, “İnternetimiz olmadığı için çocuklarımız derslerini yapamıyor. Derslerini yapamayınca da başlıyorlar ağlamaya, onlara dayanamayıp, ben de ağlıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar