Erman Toroğlu yıllar sonra itiraf etti: "Hangi büyük kulüpten şike teklifi aldı?"

Erman Toroğlu yıllar sonra itiraf etti: "Hangi büyük kulüpten şike teklifi aldı?"
Eski hakem, futbolcu ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Sky Spor kanalında futbol gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Türk futbolunda şikenin tarihine yönelik değerlendirmelerde bulunan Toroğlu, futbolculuk yıllarında kendisine hangi büyük kulüplerden teşvik primi teklifleri geldiğini itiraf etti.

Türkiye'de en popüler spor olan futbol, bazı zamanlar güzellikleriyle konuşulduğu gibi zaman zaman da saha dışında yapılanlar ile gündem olmaya devam ediyor.

3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan "Türk futbolu şike davası" sonrasında geçmiş yıllara ait tartışmalar da yeniden canlanırken, eski futbolcu ve hakem Erman Toroğlu'dan gündemi sarsacak bir açıklama geldi. Toroğlu, futbolculuk yıllarında birçok takımdan teşvik primi aldıklarını belirterek, o dönemde teşvik primi almanın bugünkü gibi suç olmadığını belirtti.

İşte Toroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar...

"Yıllar önce bu Fenerbahçe'nin şike olayında ben şikede durduğum yerdeyim hala. Hiç yan yollara falan sapmadım. Fenerbahçe'de bir grup bir şeyler hazırladılar. Ankara'ya bir adam gönderdiler. Maçın birinde bize teşvik gelmiş falan diye. Hani ben şikeden bahsederken bunlar teşvikten bahsediyorlar. O zamanlar teşvik primi zaten serbest. Bence teşvik de yasaklanmalı çünkü sakıncaları var ama o zaman serbest ve gelirse de alıyoruz.

"TEŞVİK PARASINI ALIP BİZE VERMEDİLER"

Bir Galatasaray maçında teşvik getirmişler, ben de buna hayır dedim. Bize teşvik gelmedi diye baya ısrar ettim bunda. Hatta bir televizyon programı oldu, o zamanlar Serhat Ulueren var. Ankara'dan eski topçu Melih falan bağlandı ve teşvik geldi dedi. Lan teşvik geldi de iki golü atan Ali Osman ile sol açık oynayan Tahsin ve ben paranın yüzünü görmedik. Görsek alacağız teşvik çünkü Galatasaray'ı yenmişiz.

O zamanlar bu arkadaşlar televizyonlara çıktılar ve bu para geldi dediler, biz de gelmedi dedik. Meğerse bu para geliyor. Bu parayı o arkadaşlar bölüşüyorlar. Bunların içinde Adnan Sezgin, Ayhan Akbin ve Melih falan hepsi varlar. Para kaç para o da belli değil. 250 bin diyen var 500 bin diyen var.

Hatta bize verecekleri parayı gidip Ayhan Akbin'i giydirmişler, dünyanın kıyafetini almışlar. Biz bunu sonradan duyuyoruz tabii ki. Bize para gelmedi. Bunlar parayı bölüşmüşler hocam. Oradan sallıyorlar, Beşiktaş taraftarı da sazan gibi atlıyor "İşte sen geçmişte teşvik almışsın, bize namustan bahsediyorsun" diyorlar. Evet abi, o zaman teşvik serbestti ve gelseydi alacaktık parayı ama gelmedi. Şimdi yasak, alamazsın.

"FENERBAHÇE MAÇINDA GALATASARAY'DAN TEŞVİK PARASI GELDİ"

Bize bir defa daha teşvik geldiğini biliyorum. Bir Fenerbahçe maçıydı Ankara'da ve Galatasaray'dan geldi. Şafak diye bir arkadaş vardı. O getirmişti çantayla koydular. Fenerbahçe'de Canan diye bir oyuncu bize 70-80 gibi bir gol attı. Çanta giderken hepimiz böyle bakıyorduk çünkü iyi para gidiyordu. Çanta gitti, alamadık. Bunu biliyorum ama bunun haricinde bilmiyorum.

"BEŞİKTAŞLILAR BANA KÜFREDİYORMUŞ, CANLARI SAĞOLSUN"

O yüzden Beşiktaşlılar, kardeşler. Bildiğiniz işlere girin, bilmediğiniz işlere girerseniz sakata gelirsiniz. Bana küfür ediyormuşsunuz stadyumda. Canlarınız sağolsun. Küfürde şu vardır ama, küfür ediyorsan anama avradıma, çoluğuma çocuğuma alayı küfür edene döner. Ben öyle yapardım hakemken, bana küfür edenlere döner gülerdim. bunu da basına söylerdim çıldırırlardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar