Erken seçime gidilseydi dolar 18 olurdu diyen ekonomist, sandık gelene kadar doların göreceği zirveyi açıkladı

Erken seçime gidilseydi dolar 18 olurdu diyen ekonomist, sandık gelene kadar doların göreceği zirveyi açıkladı
Tüm dünyada değer kazanan dolar, Türk lirası karşısında yeniden 17.40 seviyesini gördü. Yaşanan bu gelişme üzerine doların yıl sonu görebileceği değeri veren ünlü ekonomist Murat Kartalkaya, doların erken seçime gidilmemesi halindeki yeni hedefini açıkladı.

ERKEN SEÇİME GİDİLMEZSE DOLAR İÇİN YAKIN HEDEFİ VERDİ!

Dünya piyasaları dolar endeksinde yaşanan yukarı yönlü harekete odaklanırken, Türk lirasında yaşanan değer kaybı bugün de devam ediyor.

BDDK kararı sonrası 16.50 seviyesinin de altını gören dolar / TL kuru kısa süre içerisinde kayıplarını silerek yeninden 17.40 seviyesine yükseldi.

Piyasalarda yaşanan bu gelişme üzerine son verileri değerlendiren Politikyol yazarı ünlü ekonomist Murat Kartalkaya, doların erken seçime gidildiği ve gidilmediği senaryolarda tırmanabileceği rakamları verdi.

''''ERKEN SEÇİM OLSA 20 DERDİM''''

Dolar / TL kurunda yaşanan hareketin bir süre daha yukarı yönlü olacağını iddia eden Kartalkaya şu yorumu yaptı:

Az olan değerlidir. Türkiye’de ise dolar az filan değil, bildiğin yok seviyesinde. Bu yüzden kimse “Dolar düşecek” hayali kurmasın. “Yukarıda nereye gider?!” derseniz onu da Allah bilir artık. Teknik olarak tarihi zirvesi olan 18.37 çok kuvvetli direnç.

Burası kırılmadan yeni yer belli olmaz. Erken seçim kararı alınsaydı 18.35 – 20 lira arası bir yerin uzun, ama çok uzun vadeli zirve olacağını söyleyebilirdim. Görülen iktidarın yüksek egosunun erken seçime izin vermeyeceği. Bu hafta 16.80 ve 16.38 destek. 17.47 ve 18.37 direnç. 18.37 kırılır ve bir hafta üstünde kapanış yaparsa teknik 28 liraya kadar hedef koyabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar