Erken seçim o tarihte mi olacak?

Erken seçim o tarihte mi olacak?
İstanbul seçimlerini yine kaybeden AKP’de erken seçim gündemi meşgul ederken, erken seçim tarihleri belli oldu iddiası da dikkat çekti.

AKP ve MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı İstanbul 23 Haziran seçimlerinde 31 Mart seçimlerine göre, 9 puan erimesinden sonra erken seçim gündemdeki yerini koruyor. Erken seçim tarihi belli oldu iddiası da dikkatleri çekti.

Hem iktidar hem de muhalefet kulislerinde ekonomiden dış politikaya birçok sorunun kriz noktasına geldiği, iktidarın Türkiye’yi bu haliyle 2023’e taşıyamayacağı konuşuluyor. Hatta tarih de veriliyor. Hem iktidar hem de muhalefet kulisinde en çok dile getirilen erken seçim tarihi 2020 sonbaharı. Seçimden başarıyla çıkan CHP ve İYİ Parti’de de erken seçim talebi yok. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkenin çok ciddi sorunları var. Bir seçim isteğimiz talebimiz yok” dedi. Devlet Bahçeli, seçim akşamı yaptığı ilk açıklamada “Yeni bir erken seçim bahsi açmayı” ülke açısından en büyük kötülük olarak değerlendirdi. AKP’den gelen açıklamalar da Türkiye’nin seçim gündeminden uzaklaşıp asıl sorunlarına yoğunlaşması gerektiği yönündeydi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar