Erdoğan'ın yeni anayasa açıklamasına Devlet Bahçeli'den destek

Erdoğan'ın yeni anayasa açıklamasına Devlet Bahçeli'den destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından verdiği yeni anayasa mesajına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den destek geldi. Bahçeli, "Cumhuriyet tarihindeki en önemli reform yeni yönetim sistemi ise diğerinin yeni anayasa olması tarihe ve millete boyun borcumuzdur" dedi.

Devlet Bahçeli'den Anayasa çıkışı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yeni anayasa mesajı vermişti.

“Belki de şimdi Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir” diyen Erdoğan “Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yeni anayasaya yeşil ışık yaktı. 

Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin amacı, görüşü ve düşüncesi de bu yöndedir. Cumhuriyet tarihindeki en önemli reform yeni yönetim sistemi ise diğerinin yeni anayasa olması tarihe ve millete boyun borcumuzdur.

PKK'yla anayasa hazırlık masası kuranların savruldukları yanlış yoldan dönmeleri millete ve demokrasiye sadakatin gereği, yeni anayasa yazımı konusunda irade beyanları ise samimiyetlerin testidir."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar