Erdoğan'ın seçim şarkılarını yazan Uğur Işılak'tan Mehmet Nuri Ersoy'a olay gönderme

Erdoğan'ın seçim şarkılarını yazan Uğur Işılak'tan Mehmet Nuri Ersoy'a olay gönderme
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde kullandığı “Dombra” adlı meşhur seçim şarkısını yapan eski AKP Milletvekili ve şarkıcı Uğur Işılak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müzisyenlere 1000 TL yardım kararına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dombra” adlı meşhur seçim şarkısını yapan şarkıcı ve eski AKP Milletvekili Uğur Işılak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzisyenlere destek amacıyla verilecek 1000 TL'ye tepki gösterdi.

Uğur Işılak, sosyal medyada “Vusûlsüzlük usûlsüzlüktendir diye bir kelam-ı kibarımız var bizim. Kaş yapayım derken göz çıkarmak da bunun farklı bir boyutu. Demem o ki, lütufta bulunmak başka bir şey, omuz vermek başka.İnce ruhlular anlamıştır meramımızı; kabalara sözümüz yok” mesajını yayımladı.

İşte o mesaj:

isilak.jpg

NE OLMUŞTU?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, korona virüs salgını nedeniyle sanatçılara 1000 TL yardım vereceklerini duyurmuştu.

Ancak, bu bir proje haline getirilip sanatçıların MESAM ve benzeri meslek örgütlerine üye olmalarının yanı sıra, mesleğe dair bir anısıyla birlikte video çekmeleri de istendi. Öte yandan, uzunca bir kayıt sisteminin de olduğu belirtildi. Müzisyenler bu uygulamaya isyan etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar