Erdoğan eyalet sistemini bu sözlerle övmüştü!

Erdoğan eyalet sistemini bu sözlerle övmüştü!
Son günlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik "Türkiye'ye eyalet sistemi getirecek" suçlamalarında bulunan AKP'nin, arşivden çıkan görüntülerle başı dertte. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakan olarak görev yaptığı dönemde eyalet sisteminden övgüyle bahsetmesi sosyal medyada gündem oldu.

Gülsüm Hülya Sundu / Günboyu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2013 yılında yapmış olduğu 'Kürt açılımı' sürecinde kullandığı ifadeler, sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Erdoğan'ın henüz başbakan olarak görev yaptığı dönemde eyalet sisteminden övgüyle bahsetmesi ve MHP'yi sert sözlerle eleştirmesi, son günlerde Kılıçdaroğlu'na yöneltilen suçlamaların ardından yüz binlerce etkileşim aldı.

"EYALET YAPILANMASI GÜÇLENME ALAMETİDİR"

Erdoğan, CNN Türk ekranlarında Hande Fırat'ın sorularını yanıtlarken, eyalet sistemi hakkında şu ifadeleri kullanmakta:

“Eyalet yapılanması süratle kalkınmayı getirir. Bu güçlenme alametidir. Güçlü Osmanlı’da Laziztan eyaleti var Kürdistan eyaleti var. Güneyde başka eyaletler var. MHP bir taraftan Osmanlı’nın devamıyız diyeceğiz diyecek ama bir taraftan da Osmanlı’nın uygulamalarına karşı çıkacak. MHP’nin endişesi eyalette başka bir etnik unsur seçimi kazanırsa ne olacak. O zaman sen de gir kazan. Bizim öyle bir endişemiz yok. 81 ilin 81’inde belediyemiz var. Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalı. Siz eyalet sisteminde de bu üniter yapıyı koruyabilirsiniz. Demokraside ekonomik kalkınmada güçlü bir Türkiye’den bahsediyoruz” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar