Erdoğan'ın imzalamak istemediği o dosya!

Erdoğan'ın imzalamak istemediği o dosya!
Barış Terkoğlu, 28 Şubat davası kapsamında tutuklanan 83 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın tahliye dosyasının Erdoğan’ın önüne kadar gittiğini ama Erdoğan'ın dosyayı imzaladığını yazdı.

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun Cumhuriyet'teki bugünkü köşe yazısında, dün mide kanaması geçiren ve hapiste bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın tahliye dosyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne kadar gittiğini fakat gerekli imzayı atmadığını yazdı.

"Erdoğan’ın imzalamak istemediği dosya" başlıklı yazıda Terkoğlu, "Bugüne kadar cumhurbaşkanından aman dilemeyen af istemeyen generaller, hapiste gördükleri işkenceyle fiilen ikinci kez cezalandırılıyor" dedi.

Terkoğlu, tutuklu generallerin durumu hakkında şunları söyledi:

"28 Şubat davasından dolayı hapiste bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan mide kanaması geçirdi. Dün Çetin Paşa’nın eşi Nilgül Hanım’la görüştüm. Daha önce endoskopi ve kolonoskopi için hastaneye giden Çetin Paşa’ya, üç ay sonra için gün verildiğini anlattı. Buca Cezaevi’ndeki mahpusların Atatürk Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğünü hatırlatan Nilgül Hanım, burada da bayram üzeri uzman doktor bulunamadığını söyledi.

83 yaşındaki Çetin Doğan, dün koğuşta kendi kendini tedavi etmeye çalışıyordu. Gardiyanlar saat başı durumunu kontrol etmek için koğuşuna gidiyordu. Ailesi ise mide kanamasının ağır kalp hastalığını tetiklemesi korkusunu yaşayarak sık sık cezaevi idaresini arıyordu. Ayakta kalmaya çalışan Çetin Paşa’nın cezaevinden tek isteğinin haşlanmış patates olduğunu öğrendim. Derken...

Cezaevinde olan bitenden kafayı kaldırınca meselenin başka boyutlarını öğrendim. Çetin Doğan’ın tahliye dosyası Erdoğan’ın önüne kadar gitmişti. Ama Erdoğan, atması gereken imzayı atmayarak Çetin Doğan’ın yaşadığı işkenceyi izlemeyi seçiyordu."

SORUMLUSU ERDOĞAN

Dosyaların Erdoğan’ın imzasına kaldığını vurgulayan Terkoğlu, “İmzanın ardından, zaten hapisten çıkması gereken generaller çıkacak. Konuştuğum hukukçular Erdoğan’ın bu konuda takdir yetkisinin de olmadığını ifade ediyor. Bunun bir görev olduğunun altını çiziyor. Yani Adli Tıp 'hasta' dedikten sonra, cumhurbaşkanı 'Bence sağlıklı' diyemiyor. Buna rağmen Erdoğan, okuduğunuz yazının yazıldığı saatlerde, halen imzasını atmamıştı. Haliyle 83 yaşındaki Çetin Doğan’a işkence devam ediyordu. 'İşkence' diyorum, zira hastalığına rağmen bir mahpusu içeride tutmaya devam etmek işkencenin ta kendisi. Vural Avar örneği ortada. Bundan sonra beş yaşlı generalin başına geleceklerin sorumlusu belli.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar