Erdoğan'ın balkon konuşması yurt dışına farklı şekilde servis edildi

Erdoğan'ın balkon konuşması yurt dışına farklı şekilde servis edildi
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından Beştepe'de toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan'ın, muhalefet ve Selahattin Demirtaş'a yönelik ağır ifadelerinin Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesindeki İngilizce tercümede yer almadığı ortaya çıktı.

Ahmet Unutgan / Günboyu

28 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, sonuçların ardından ilk önce Kısıklı ardından da Beştepe'de toplanan kalabalığa seslendi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakibi CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Edirne cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı sert sözlerle hedef aldı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI O SÖZLERİ SANSÜRLEDİ

Ancak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde Erdoğan’ın konuşmasına dair yayımlanan çeviride, balkon konuşması ‘birleştirici’ ifadeler üzerinden servis edildi.

İngilizce tercümede, Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı “Şimdi burada ben hesap uzmanı değilim ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var” ve “Şimdi, Kandil’dekilerle onları arkaya alıp bir video çekimiyle haydi diyebilirsiniz ama bu millet yutmuyor ve yutmadı. 17 vekil düşmüş durumda” ifadelere yer verilmediği ortaya çıktı.

DEMİRTAŞ'A 'TERÖRİST' İFADESİ DE METNE ALINMADI

Selahattin Demirtaş hakkında kullandığı “Ne diyordu? ‘Eğer Selo’yu dışarı çıkarmak istiyorsanız, oyu bana vereceksiniz’ diyordu” sözleri ve “terörist” ifadeleri de İngilizce metne alınmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar