Erdoğan’la asgari ücret sohbeti: Zam var ya da yok demedi

Erdoğan’la asgari ücret sohbeti: Zam var ya da yok demedi
Yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşlar sonrası asgari ücretle geçinen milyonlarca vatandaşın gözü temmuz ayında beklenen zamma çevrildi. AKP tarafından henüz net bir açıklama yapılmazken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Erdoğan arasındaki asgari ücret sohbeti ortaya çıktı.

ERDOĞAN'IN 'ASGARİ ÜCRETE ZAM OLACAK MI?' SORUSUNA VERDİĞİ YANIT

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, geçen haftaki görüşmede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine zam için ‘var’ ya da ‘yok’ demediğini aktardı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun mayıs raporuna göreyse Türkiye’de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçerek 6 bin 17 TL’ye, yoksulluk sınırı 19 bin 602 TL’ye çıktı.

Bu sebeple, ocaktaki zamdan kısa süre sonra sendikaların belirlediği açlık sınırın hayli altına inen asgari ücret için ikinci zam tartışmaları bir süredir gündemde.

Tam bir muammaya dönüşen konuyla ilgili önceden olumlu mesajlar veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir süre ‘top çevirmiş’ daha sonra da ocak ayını işaret etmişti. Konuyla ilgili Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’se baştan beri isteksizdi.

Geçen hafta Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’la AKP Genel Merkezi’nde görüştü.

Görüşmenin detaylarını Hürriyet’ten Hande Fırat’a anlatan Atalay, Erdoğan’a “Bir an evvel asgari ücretliye, işçi emeklisine, dar sabit gelirliye, işsize düzenleme gerekiyor; nefes alacakları, onlara oksijen olacak bir düzenleme lazım” dediğini söyledi. Atalay, Erdoğan’ın durumun farkında olduğunu belirterek, “Zam için ‘Var’ da demedi, ‘Yok’ da. Ama dikkatle dinledi” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar