Ekonomist Osman Arolat rakam verdi! Bakın asgari ücrete ne kadar zam yapılacak

Ekonomist Osman Arolat rakam verdi! Bakın asgari ücrete ne kadar zam yapılacak
Temmuz’da maaşlara zam yapılacağının açıklanmasında sonra milyonlar, yapılacak değişikliği merakla bekler oldu. Konuya ilişkin, yazar Osman Arolat'tan asgari ücret tahmini geldi.

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAMMI AÇIKLADI!

Ekonomik yıkımın ve enflasyonun artmasıyla, yeni yılın başında asgari ücrete yapılan yüzde 50 artış da enflasyon karşısında eridi. Yıllık enflasyonun yüzde 73''e çıkması sonrasında asgari ücrette Temmuz zammı gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Türk-İş başkanıyla geçen hafta yaptığı buluşmanın ardından, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak merak konusu oldu.

Dünya gazetesi yazarı Osman Arolat, "Peki, asgari ücret zammı ne olabilir?" sorusuna bugünkü köşesinde yanıt verdi. Arolat, Türk-İş''in açlık sınırı verilerine göre en az yüzde 45 zam yapılması gerektiğini vurguladı.

Arolat''ın yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

"Asgari ücretin netinin en az Türk-İş’in 4 kişilik ailenin açlık sınırı 6017 liranın üstünde olması isteniyor. Bu yüzde 10’luk ve 20’lik net artışın üzerinde. Yüzde 10 net artış olursa asgari ücret Temmuz’da 4678 liraya, yüzde 20 artış olursa 5.103 liraya yükselecek. Asgari ücretin netinin açlık sınırını aşabilmesi için Temmuz zammının en az yüzde 45 olması gerekir. İşveren kesimi Temmuz zammı yapılacaksa, asgari ücretle ilgili ödedikleri 876 liralık primin kamu tarafından karşılanmasını talep ediyor. Temmuz’da asgari ücretin zamlanması gerektiğine ben de inanıyorum. Ancak, gerçekçi bir yaklaşım için yukarıda belirttiğim hususların ve işverenlerin taleplerinin dikkate alınarak hareket edileceği için, ince hesaplar yapılarak karar verilebileceğine inanıyorum…"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar