Erdoğan'dan yeni seçim 'müjde'si: 'Cudi Gabar'da petrol bulduk'

Erdoğan'dan yeni seçim 'müjde'si: 'Cudi Gabar'da petrol bulduk'
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karapınar GES, Bozkır Barajı açılış töreninde yeni petrol rezervi açıklamasında bulundu. Erdoğan konuşması sırasında "Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk." ifadelerini kullandı. Petrol kuyusuna terör saldırısında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın ismi verildi.

Selahattin Demirel / Günboyu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karapınar GES, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanmış bulunan projelerin açılış törenine katıldı. Seçim mitingi görünümü kazanan törende Erdoğan''dan yeni bir "müjde" daha geldi.

Erdoğan, Cudi Gabar''da yeni bir petrol rezervi bulunduğunu duyurarak rezervin günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Erdoğan''ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"6 Şubat''ta asrın en büyük felaketlerinden birisini yaşadık. Konya''mızda da deprem hissedildi. Şimdi burada bir şey diyorum. Konya Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediye ekiplerimizi deprem bölgesine sevk ettik. Hatay''ı Konya''ya zimmetledik. Konya''daki belediyelerimiz her ihtiyacı deprem bölgesinde karşıladı. Muhalefetin tüm belediyelerinin yaptıklarını bir yere koyun, Konya belediyelerinin yaptıklarını da diğer yere koyun. Konya hepsinde ağır basacaktır. Belediyelerimiz muhalefete ders verdi, nasıl millete hizmet edilir öğretti. Şov ve reklam yerine yaraları saran tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum. İnşallah el birliğiyle deprem bölgesini en kısa sürede ayağa kaldıracağız.

"CUDİ GABAR''DA PETROL BULDUK"

Cudi Gabar''da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musunuz? Ey teröristler sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre''ye 20 kilometre mesafede. Yerin 2600 metre derinliğinde. Günlük tüketimimizin 10''da birini karşılayacak bu rezervin milletin hayrına olacağından şüphe yok. Enerji bağımsızlığımız yolunda yeni bir adım attık. Artık toplam değeri bile konuşmuyoruz.

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE YALÇIN''IN İSMİ KUYUYA VERİLDİ

Yeni keşfin değeri 10 milyarlarca doları buluyor. Gabar''daki kuyumuza bölücü örgütün alçakça katlettiği şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın''ın adını verdik. Yeni sahamız Şehit Aybüke Yalçın-1 kuyumuzun olduğu alan, inşallah ülkemizin tamamında üretilenden daha fazla petrolü tek başına sağlayacak. Şimdilik günlük 180 bin varil petrol üretimiyle ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda yeni bir adım atmış oluyoruz. Bu tarihi başarıda imzası olan Enerji Bakanlığımız, TPAO ve işçilerimizi tebrik ediyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar