Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye telefon: Bazı saldırıların olduğunu anladım

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye telefon: Bazı saldırıların olduğunu anladım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylıktan çekilme kararı alan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'yi, kararından ötürü aradığını açıkladı. Erdoğan, İnce'nin maruz kaldığı olaya "FETÖ taktiği" ifadesi kullanarak "Muharrem Bey’in bu kararının arkasında şüphesiz ki namuslu insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu anladım." dedi. Erdoğan ayrıca "Seçimi kaybederlerse bırakmazlar" iddiasını da yanıtladı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT ortak yayınındaki programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, son günlerde uğradığı saldırıları vurgulayarak Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'yi arayıp yardım teklifinde bulunduğunu belirterek İnce'nin maruz kaldığı durmun bir yapılanın bir "FETÖ taktiği" olduğunu vurguladı

Erdoğan ayrıca "Seçimi kaybetseler bile hükümeti bırakmazlar" şeklindeki iddiaya da yanıt verdi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Seçim günü genci yaşlısıyla 85 milyonun her bir ferdi kazanacak. Dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlar kazanacak.

Bu yarışa birlikte çıktığımız Sayın Muharrem İnce’nin buradan ayrılışına doğrusu üzüldüm. Kaset kumpaslarıyla makama gelen Bay Bay Kemal’in karşısına rakip olunca böyle bir komplo ile karşılaştı. Terör örgütlerini içselleştirmiş bir kişiden bahsediyoruz. Böylelerinden her türlü saldırı beklenmeli.

"NAMUSLULARIN KABULLENEMEYECEĞİ BAZI SALDIRILARIN OLDUĞUNU ANLADIM"

Muharrem Bey’i aradım. Anladığım kadarıyla ortadaki bir FETÖ taktiği. Geçmişte bunlar yapıldı. Muharrem Bey’in bu kararının arkasında şüphesiz ki namuslu insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu anladım. Bir insanın her şeyden önce namusu çok önemli.

Avukatlarına görev verdiğini kendileri ifade ettiler. Biz de devlet olarak, yapılabilecek neyse her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Böyle bir yarışta yalnız bırakmak doğru olmaz. Yarış keşke dörtte dört devam etmiş olsaydı. Oy pusulasında değişen bir şey yok. Temennim odur ki sonucu hayır olsun.

KILIÇDAROĞLU'NA TERÖR ELEŞTİRİSİ: "UMUTLARINI BAY BAY KEMAL'E BAĞLADILAR"

Türkiye’nin 40 yıllık terörle mücadele tarihinin en büyük kazanımlarını elde ettiğimiz safhasındayız. Şu anda Bay Bay Kemal’in omuz omuza olduğu mahfillerle biz adeta savaş halindeyiz. Bölücü örgütü sınırlarımız içinde bitme noktasına getirdik. Ama şu anda Bay Bay Kemal bunlarla omuz omuza. Onlar da umutlarını kendilerine özerklik sözü veren Kılıçdaroğlu’na bağladılar, Suriye’den çekilerek alan açma taahhüdünde bulunan Bay Bay Kemal’e bağlamış durumdalar.

Teröristleri yeniden kamuya doldurmaya kadar nice vaatler havada uçuşuyor. Bu pazarlıkları tarafların hiçbiri de reddetmiyor. Sadece kelime oyunlarıyla milletimizi oyalamaya çalışıyorlar. HDP’nin temsilcileri zaten bunları açık açık söylüyorlar. Bu seçim sonucunda ya terör tamamen bitecek, ya da yeniden milletimizin canına, malına göz dikecek güce kavuşacak.

Rabbim kimseyi Kılıçdaroğlu’nun peşine düşüp de ömür boyu savunduğu değerlere sırtını dönenlerin durumuna düşürmesin.

BIDEN'IN ERDOĞAN'LA İLGİLİ AÇIKLAMALARI: "SORUNCA ÇARK ETTİ"

Kampanyanın öncesinde Biden’ın ‘Erdoğan’ın saf dışı edilmesi’ yönünde açıklamaları vardı. Bu açıklamayı acımasızca yaptı. Bu açıklamadan sonra da biz defalarca bir araya geldik. Kendisine sorunca çark etmeye çalıştı. Şimdi de Bay Bay Kemal Rusya’ya saldırdı. Rusya’dan da Sözcü Peskov, ‘Bunu ispatlaması gerekir’ dedi. ‘Bunu ispatlayamazsa bunun altından kalkamaz’ dedi. Bay Bay Kemal, sen bu siyaseti hala öğrenemedin. ‘Rusya’ya yaptırım uygulayacağım’ diyor. Avrupa’daki birçok ülke de böyle dedi sonra geri vitese taktı.

"ABD İLE DE RUSYA İLE DE DOSTUM"

Böyle devlet yönetilmez. Bağları koparmamak lazım. Ben ABD ile de dostum, Rusya ile de dostum. Batı’da bize kindar olanlarla da dostum. Şu anda Biden beni evimde ziyaret edecek kadar dostum. Ama bu açıklamayı yapması beni rencide etti. Öteki taraftan ABD Rusya’ya olumlu bakmıyor diye ben hiçbir zaman Sayın Putin’le münasebetlerimi kesmedim. Ben böyle iş birliğimin olduğu bir ülkeyle bağları nasıl keserim. Bay Kemal, yanlış yoldasın. Rusya’dan Türkiye’ye karşı böyle bir yaklaşım yoktur. Maalesef Batılılar emir verdikleri bir Türkiye istediler. Buradan bakınca da Kılıçdaroğlu’nun kimin adayı olduğu ortaya çıkıyor.

"SEÇİMİ KAYBEDERLERSE BIRAKMAZLAR" İDDİASI

‘Seçimi kaybederseler hükümeti bırakmazlar’ yaklaşımını değerlendirmeyi bile gereksiz buluyorum. Bu soru olsa olsa terör örgütlerine sorulur. Biz demokratik yolla iktidara geldik. Biz nasıl geldiysek, milletimiz ola ki böyle bir karar verecek olursa biz yine demokrasinin gereğini yaparız. İstanbul’da belediye başkanlığını CHP aldığı zaman belediye başkanımız buradan çıkmıyoruz dedi mi? Ankara’da arkadaşlarımız ‘Vermeyiz’ dediler mi? Bu tür anlayış, yapı CHP’ye aittir. Onlar ‘Vermeyiz’ derler. Biz de böyle bir şey söz konusu olamaz.

"SANDIĞA SAYGISI OLMAYANIN MİLLETE SAYGISI YOKTUR"

Sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın millete de saygısı yoktur. Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Cumhur İttifakı, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir. Karşımızdakilerden de aynı taahhüdü bekliyoruz. Ancak maalesef CHP tarafı her seçim öncesi ve sonrasında demokrasiye zarar verecek söylemleri yaymayı maharet sanıyor. Sandık demokrasinin namusudur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar