Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 16'lı masa çıkışına yorum: 'Allah CHP'lilere sabır versin'

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 16'lı masa çıkışına yorum: 'Allah CHP'lilere sabır versin'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için teşekkür ziyaretleri kapsamında bulunduğu Gümüşhane'de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 16'lı masa çıkışına karşı "Allah CHP'ye oy verenlere sabır versin." ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi birinci ve ikinci tur oylamalarında en yüksek oy oranına ulaştığı illere ziyaret kapsamında önce Bayburt'a, sonra Gümüşhane'ye geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Gümüşhane'de Altılı Masa ve CHP lideri Kılıçdaroğlu eleştirisinde bulunarak hiçbir muhalefet liderini istifa etmemesine tepki gösterdi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Gerekirse 16'lı masa kurarak mücadele edeceğim." sözlerine atıfta bulunarak "Anlaşılan 10 yeni tabela partisi daha ekleyecek." yorumu yaptı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun stratejisine karşı da CHP'lilere sabır diledi.

"MUHALEFETİ DESTEKLEYENLER KAHROLUYOR"

"28 Mayıs’tan bu yana muhalefetin ve masanın haline baktıkça bunu daha iyi anlıyoruz. Kavganın, tartışmanın ardı arkası kesilmiyor. Her gün bir gerilim fitili ateşleniyor. Daha bir ay öncesine kadar ülkeyi beraber yönetmekten bahsedenler bugün birbirlerine demedikleri bırakmıyor. Muhalefeti destekleyen vatandaşlarımız, oy verdikleri siyasetçilerin durumunu gördükçe adeta kahroluyor.

"HEZİMETLERİNİ ZAFER GİBİ PARLATTILAR"

İlk seçimlerin üzerinden tam 8 hafta geçti. 7’li koalisyon masasından bir kişi bile istifa etmedi. “Kazanamazsam bırakırım” diyenlerden hiçbiri siyaseti bırakmadı. Bir tanesi bile çıkıp açık yüreklilikte seçmenlerine hesap vermedi. 2 seçimde de başarısız oldular. Yenilgiye uğradılar. Açıkça kaybettiler. Fakat hezimetlerini başarı gibi yenilgilerini zafer gibi pazarlamaktan hala vazgeçmediler. Hadi toplam oyları yüzde 1’i daha bulmayan tabela partilerinin sevincini anlıyoruz. Onlar siyasi tarihimizin en büyük tokatçılığına imza atarak CHP’den 39 milletvekili kopardılar” diye konuştu.

ÇİPRAS ÜZERİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA: "SENDE BU YOK"

“Bay bay Kemal ne diyordu? ‘Ben başarılı bir hesap uzmanıyım’ diyordu” diyen Erdoğan “Nasıl bir hesap uzmanısın ki bütün milletvekillerinden kalktın 39 tanesini yüzde 1 oy toplamına sahip olmayan partilere verdin. Senden hesap uzmanı falan olmaz, geç. Sen bizimle beraber girdiğin bütün seçimleri kaybettin. Hala utanmadan sıkılmadan burada duruyorsun. Bak Yunanistan’da Çipras seçimi kaybetti, ne yaptı? bıraktı. Yunanistan’daki Çipras bu kadar bu konuda hassas. Sende bu yok” dedi.

"10 YENİ TABELA PARTİSİ DAHA EKLEYECEK"

Kılıçdaroğlu’nun partisinin dolandırılmasına adeta aracılık ettiğini belirten Erdoğan “Partisinin dolandırılmasına aracılık eden hesap uzmanına ne oluyor? 13 yılda aldığı 12. seçim yenilgisini nasıl inkar edebiliyor?

Meselenin daha trajikomik yani birkaç hafta 39 milletvekilini diğer partilere altın tepsi ile sunan bu zatın yaşadıklarından hiçbir ders çıkarmadan bugün 16’lı masa kurmaktan bahsediyor. 'Tıpış tıpış' diyerek CHP seçmenine zorla oy verdirdiği tabela partilerine anlaşılan 10 yeni tabela partisi daha ekleyecek.

"ALLAH CHP'LİLERE SABIR VERSİN"

Zaten CHP Genel Başkanı son seçimlerdeki ittifak politikası ile bu konudaki maharetini açıkça gösterdi. Öyle ki siyasi parti kurmayı kimi uyanıkların gözünde adeta bir yatırım aracı olarak görüyor. 28 Mayıs öncesinde iyi kötü bir partisi olan hemen herkes CHP Genel Başkanından ya Cumhurbaşkanı yardımcılığı ya da bir bakanlık sözü aldı. Şimdi buna yeni sözlerin, yeni taahhütlerin ekleneceği anlaşılıyor. Gazinin hürmetine CHP’ye oy veren vatandaşlarımıza Allah sabır versin.” ifadelerini kullandı.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar