Erdoğan'dan Afganistan açıklaması

Erdoğan'dan Afganistan açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Afganistan'da daha fazla sorumluluk alabiliriz" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi dönüşünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye'nin S-400 konusunda tutumunun değişmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biden'a Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık." ifadelerini kullandı.

Biden ile görüşmesinin ardından ABD'nin PYD/YPG'ye desteğini kesmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerini destekleyenler, onlara cesaret verenler ne büyük bir yanlış yaptıklarını er ya da geç anlayacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir." değerlendirmesinde bulundu.

"YAKIN ZAMANDA PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Ermenistan'ın güven artırıcı adımlar atmaya başlaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Döşediği mayınların haritalarını Azerbaycan’la paylaşması bu yönde önemli bir ilk adımı teşkil edecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zengezur koridoruna ilişkin, "Rusya tarafında geciktirme niyeti olduğuna ihtimal vermiyorum. Tam aksine yardımcı bir hava içinde. Yakın zamanda Putin'le ikili görüşme yapacağız." dedi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar