Erdoğan yardıma gelen ülkelere seslendi: "Kara gün dostluğunuzu unutmayacağız"

Erdoğan yardıma gelen ülkelere seslendi: "Kara gün dostluğunuzu unutmayacağız"
Dünyanın birçok ülkesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye yardım seli başlatmıştı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE'de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne gönderdiği videolu mesajda yardım eden ülkelere teşekkür ederek "Kara gün dostluğunuzu unutmayacağız" dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 şehirde can kayıpları ve enkaza dönen binalar ortaya çıktı. 6 Şubat''ta meydana gelen depremlerin hemen ardından gerek arama ve kurtarma çalışmalarına yolladıkları ekipler ile gerekse de ekonomik olarak verdikleri desteklerle dünyadaki pek çok ülke yardım elini Türkiye ve depremden etkilenen Suriye''nin kuzey bölgesine uzattı.

Birleşik Arap Emirlikleri''nde (BAE) düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi''ne depremler nedeniyle katılamayan Erdoğan, yolladığı video mesaj ile dünya ülkelerine teşekkürlerini sundu. 

"BİZZAT KATILMAYI İSTİYORDUM"

Video mesaj marifetiyle de olsa zirve katılımcılarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, "Esasen, bizzat aranızda olmayı planlamıştım. Ancak 6 Şubat''ta ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle buna muvaffak olamadık." dedi.

500 ATOM BOMBASI GÜCÜNDE

Depremin yarattığı yıkım hakkında bilgi veren Erdoğan, 

Türkiye''nin, 6 Şubat Pazartesi günü üst üste yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem hakkında şu açıklamaları yaptı: 

"13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 10 ilimizde, 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremler, maalesef çok büyük bir yıkıma yol açmıştır. Sarsıntıların hissedildiği mücavir şehirlerle birlikte felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaşıyor. Bilim adamları bu zelzeleler sonucu ortaya çıkan enerjinin, 500 atom bombası gücünde olduğunu ifade ediyor.

Sadece ülkemizin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biriyle karşı karşıyayız. Asrın felaketi olarak nitelenen bu depremde yıkılan binlerce binanın enkazını kaldırdıkça, maalesef kayıplarımızın sayısı da artıyor. Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın vatandaşımızın önemli bir kısmını taburcu ettik. Kalanların tedavilerine ise devam ediyoruz. Arama kurtarma ekiplerimizin, enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerindedir."



 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar