Erdoğan ve Biden’ın görüşme tarihi belli oldu

Erdoğan ve Biden’ın görüşme tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden ile Oval Ofis'te görüşecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi bir adım atarak ilk kez ABD Başkanı Joe Biden'in resmi davetlisi olarak Washington'a gidiyor. 9 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan ziyaret, iki liderin Beyaz Saray'da bir araya gelerek kritik başlıkları ele alacakları bir fırsat sunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, daha önce uluslararası zirvelerde bir araya gelmiş olsalar da, bu ziyaretleri ilk kez Beyaz Saray'ın resmi protokolü çerçevesinde gerçekleşecek. İki liderin Oval Ofis'te buluşacak olması, görüşmelerin önemini bir kat daha artırıyor.

Son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmeler, ziyaretin arkasında yatan dinamikleri de etkiliyor. İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesi, ilişkilerde yeni bir ivme yaratırken, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD'ye yaptıkları kritik ziyaretler de bu buluşmanın zeminini hazırladı.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Ziyaretin gündeminde, terörle mücadele, Gazze'deki son durum ve savunma alanındaki işbirliklerinin yanı sıra Suriye'nin kuzeyindeki terör tehdidi de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ve iki devletli çözümün önemine vurgu yapması beklenirken, F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin de ele alınacağı belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar