Erdoğan ve Aliyev, Şuşa'da baş başa görüştü

Erdoğan ve Aliyev, Şuşa'da baş başa görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şuşa'da en kısa sürede bir başkonsolosluk açmayı planlıyoruz" dedi.

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından resmi tören ile karşılandı. Resmî törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev ile baş başa görüştü. Aliyev ve Erdoğan'ın görüşmelerinin ardından,  Şuşa Beyannamesi'ni imzaladı. 

"BİZİM TOKİ İLE ATMAYI PLANLADIĞIMIZ ADIMLAR VAR"

Toplantının sona ermesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında  Erdoğan, Karabağ’ı  ayağa kaldıran çalışmaları takip ettiğini belirterek “Burada bizim de TOKİ ile atmayı planladığımız adımlar var. 

Bu adımları atacağız. Bölge ülkelerini de Azerbaycan halkının zaferini görmeye, geleceğe bakmaya davet ediyoruz. Ermenistan'ın kendisine uzatılan iyi niyet ve dayanışma elini tutmasını temenni ediyoruz. Ermenistan ile normalleşme için biz de üzerimize düşeni yapacağımızı her fırsatta söylüyoruz ” dedi.

"ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

“Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve İran’ın içinde yer aldığı 6'lı platform ile bölge barış içinde yaşanan bir bölge olsun” diyen Erdoğan, “Böyle bir iklim oluştuğunda Ermenistan ile normalleşme için biz de üzerimize düşeni yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

"ŞUŞA'DA EN KISA SÜREDE BAŞKONSOLOSLUK AÇMAYI PLANLIYORUZ"

SOCAR başta olmak üzere Azerbaycanlı şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarından memnun olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Bugün yeni bir tarihi adımı attık. Bu adım önemli. Biraz önce kardeşimin ifade ettiği Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizin yeni dönemdeki yol haritasını belirledik. 

11 A4 sayfa beyanname Şuşa'da bugün hayatiyet kazanıyor. Bu beyannamenin içeriği birçok şeyleri kapsadığı gibi bundan sonra geleceğe yönelik adımları atarken sadece iki ülke değil, bölgeyi kapsayan kararlılığın burada yattığını görüyoruz. Şuşa'da en kısa sürede bir başkonsolosluk açmayı planlıyoruz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar