Erdoğan, 'Sisi ve Hafter ile oturmak istemedi' iddiası

Erdoğan, 'Sisi ve Hafter ile oturmak istemedi' iddiası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk heyetinin, Berlin'den erken ayrılmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Türk yetkililer, "Bir sorun yok yemeğe kalmadık" yanıtını verdi. Ancak, Türk heyetinin yemekten ayrılmasının sebebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hafter ve Sisi ile aynı masaya oturmak istememesi olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Berlin'de gerçekleştirilen Libya Konferansı'na katıldı. Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen konferans sona erdi. Zirve sonrası yayınlanan bildirgede, tek meclis, tek hükümet vurgusu yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik zirveden sonra yemeğe katılmayarak planlanandan 2 saat önce Berlin'den ayrıldı. Erdoğan'ın bu hamlesinin arkasında ne olduğu merak edildi. 

NEDEN AYRILDI? 

Yetkinreport'tan Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan bir yetkili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin Konferansından neden planlanandan iki saat önce ayrıldığı şeklindeki soruyu, "Hiçbir sorun yok. Sadece yemeğe kalmadık. Dışişleri Bakanımız (Mevlüt Çavuşoğlu) sonuna kadar oradaydı" şeklinde yanıtladı. Yetkili, Cumhurbaşkanı'nın yemeğe kalmama nedenini "yoğun programı" olarak izah etti. Ancak Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah El Sisi, ya da onun desteklediği Libya'daki isyancı güçlerin komutanı Halife Hafter ile aynı masaya oturmak istememesine mi bağlı olduğu yolundaki soruya, "Hafter, liderlerin olduğu hiçbir yerde olmadı" yanıtını vermekle yetindi.

"SİSİ VE HAFTER İLE OTURMAK İSTEMEDİ

Yetkililerin verdiği yanıtın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Sisi ve Hafter'le aynı masada oturmak istemediği için bu hamleyi yaptığı ve yemeğe katılmadığı yorumu yapıldı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar