İmza atıldı: Erdoğan seçim tarihini resmen ilan etti!

İmza atıldı: Erdoğan seçim tarihini resmen ilan etti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs'ta seçim yapılmasına ilişkin kararı imzaladı. Seçim tarihi resmen ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs''ta seçim yapılmasına ilişkin kararı imzaladı. 

Kararı imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi''ne ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Biraz önce Anayasamızın 116''ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran''da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs''ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Yarın Resmi Gazete''de yayınlanacak kararın ardından YTSK seçim takvimini başlatacak. 14 Mayıs 2023''te milletimiz Cumhurbaşkanı''nı ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.

Seçimlerin tarihinn 14 Mayıs olarak güncellenmesini kamuoyuyla paylaşmıştık. Bizi seçim tarihini öne çekme kararını alma sebeplerinden bazıları şunlardır:

18 Haziran üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Bu tarih yurtiçinde ve yurtdışında yüzbinlerce vatandaşımızın Hac farizasını ifa etmek için mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okullar tatile girmesi sebebiyle milyonlarca vatandaşımız tatile ve memleketlerine gitmek için yola çıkacaktı.

Alternatif olarak da 14 Mayıs''ı teklif ettik. Demokrasi geçmişimiz bakımından anlamlı bir yıldönümüne tekabül eden bir tarihin hüsnü kabül gördüğünü biliyoruz. Ülkemizin 6 Şubat''ta yaşadığı deprem seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı.

Seçimin 14 Mayıs''ta yapılacağını daha önce belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "10 Mart Cuma günü Anayasa''nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının, ertesi gün Resmi Gazete''de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz" demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar