Erdoğan, Meclis'e neden gelmedi! AKP’de kazan kaynıyor

Erdoğan, Meclis'e neden gelmedi! AKP’de kazan kaynıyor
Sedat Peker'in ifşaatlarıyla sarsılan AKP'de suların durulmadığı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Meslis’e neden gitmediği ortaya çıktığı iddia edildi.

GÜNBOYU-KULİS

Türkiye'de üst üste yaşanan skandallar Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AKP'de huzursuzluğu yol açtı. Vekiller adeta Meclis'e küstü. Küçük ortak MHP'de ise başta Sedat Peker'in ifşaatları olmak üzere Sezgin Baran Korkmaz ve çift maaşlı bürokratlar sıkıntısı yaşanıyor.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkından soruşturma başlatılan Sedat Peker'in ifşaatlarıyla sarsılan AKP'de sular durulmuyor. TBMM Genel Kurulu'nda her gün Pekerin ortaya koyduğu yolsuzluk iddiaları, devletten çift maaş alan bürokratlar ve Sezgin Baran Korkmaz olayı konuşuluyor. Bu durum AKP milletvekillerini rahatsız ediyor ama konuşamıyorlar. Bu yüzden AKP ve MHP milletvekillerinin çoğu Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına katılmıyor.  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Antalya'da yaptığı teşkilat toplantısında "Birbirinizin arkasından konuşmayınız" diyerek sert dille uyarıda bulunmuştu.

UZAK DURMA STRATEJİSİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Azerbaycan da olduğu için grup toplantısı yapmamıştı. Bugün Türkiye'de ve Ankara'da olmasına rağmen yine AKP Grup Toplantısı yapmaması siyasi kulislerde Erdoğan'ın, "15 Temmuza kadar Meclis'e gelmeyerek son günlerdeki olaylardan uzak durma stratejisi" olarak değerlendiriliyor. Zaten TBMM Genel Kurulu da AKP ve MHP milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına katılmamalarından dolayı aç kapa veya gündem dışı konuşmalarla geçiştiriliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar