Erdoğan bir cemaatin daha desteğini arkasına aldı! Atatürk’ü hedef aldığı sözlerle biliniyor

Erdoğan bir cemaatin daha desteğini arkasına aldı! Atatürk’ü hedef aldığı sözlerle biliniyor
Atatürk’e yönelik sözleriyle tanınan Risalei Nur Sözler cemaati, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıkladı. Cemaat, "Şer odaklarının karanlık hayallerini Allah’ın iyiliğiyle boşa çıkarmalıyız" dedi.

Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Saidi Nursi’nin öğretileri çerçevesinde Risalei Nur Sözler Cemaati tarafından yapılan açıklamada, Cumhur İttifakı'nın adaylarını destekleme kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, "şer odaklarının karanlık hayallerini Allah’ın iyiliğiyle boşa çıkarmak" amacıyla bu kararın alındığı ifade edildi.

Cemaat tarafından yapılan açıklamada, "Biz Nur öğrencileri de bu anlamda 31 Mart seçiminde bütün kargaşa ve kötülük komitelerine karşı, vatan ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve esenliği için Cumhurbaşkanımıza kuvvet vererek, İslamiyet namına Cumhurbaşkanımızın seçtiği Cumhur İttifakı adaylarını destekleyerek, şer odaklarının karanlık hayallerini Allah’ın iyiliğiyle boşa çıkarmalıyız" denildi.

CHP’YE ELEŞTİRİLER

Açıklamada ayrıca, "Saidi Nursi, CHP’nin siyaseti dinsizliğe alet ederek, dine ve dindarlara verdiği zarara karşı, siyaseti dine alet ve dost yaparak dindarlara özgürlük hakkı tanıyan ve İslam dünyasının birliğine çalışan Adanan Menderes’in ima, Kuran, vatan ve İslam dünyası hesabına desteklemişti" ifadesine yer verildi.

“MÜMİNLER İSE UYANIK OLMALIDIR”

Son dönemde yaşananların İslam ülkelerinin birliğinin gereksinimini ortaya çıkardığının vurgulandığı açıklamada "Memleketimiz üzerinde büyük oyunlar oynanırken, küçük hesaplar içerisinde olmak ancak aymazlık ifadesidir. Müminler ise uyanık olmalıdır. Bu karar ve irademizi aziz milletimize bildirerek, halkımızın uyanmasına neden olmayı bir borç biliriz" görüşü savunuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar