Erdoğan: 3 binin üzerinde IŞİD'li etkisiz hale getirildi

Erdoğan: 3 binin üzerinde IŞİD'li etkisiz hale getirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı'yla aralarında elebaşlarının da olduğu 3 binin üzerinde IŞİD'lı teröristi etkisiz hale getirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmelerde, bölgesel sorunların yanı sıra Katar'daki gelişmeleri de değerlendirdiklerini bildiren Erdoğan, "Dünyadaki terörle mücadele noktasında müşterek ne gibi adımlar atabiliriz, bunları konuşma fırsatımız oldu. Tabii ki dünya artık lokal mevziler olarak değil, bir bütün olarak ele alınması gereken ve gelişmelerin de bu şekilde takip edilmesi gereken bir zemin arz ediyor." ifadesini kullandı.

Konuk Cumhurbaşkanı ve heyetiyle samimi istişarelerin bakanlar arasında da gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle güvenlik iş birliği ve terörle mücadele konusunda fikir teatisinde bulunduk. Bu başlıklarda her iki ülkenin de emniyeti için önemli kararlar aldık. IŞİD ve FETÖ gibi mukaddes dinimizi kendi kirli amaçlarına alet eden, iki ülke için de tehdit oluşturan şer şebekeleriyle mücadelemizi yoğunlaştıracağız. Endonezya, terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen, bunun acısını defaatle yaşamış olan bir ülkedir. Bilhassa IŞİD gibi terör örgütlerinin Endonezya'nın huzur ve istikrarına kastettiğini gayet iyi biliyoruz. Türkiye olarak teröristler arasında ayrım yapmadan, terörü bölgemizden söküp atmak için çetin ve çok taraflı bir mücadele yürütüyoruz. Bugüne kadar aralarında Güney Asyalıların da olduğu 5 bin terör şüphelisini sınır dışı ettik. 53 bin kişiye de giriş yasağı koyduk. Sınır bölgemizden IŞİD'lı teröristleri tamamen temizleyerek, 100 bin Suriyeli kardeşimizin bu bölgelere dönmesini sağladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile aralarında elebaşılarının da olduğu 3 binin üzerinde IŞİD'lı teröristi etkisiz hale getirdik."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar