Erdem Can'a yapılan çirkin hareket hakkında EuroLeague'den açıklama geldi

Erdem Can'a yapılan çirkin hareket hakkında EuroLeague'den açıklama geldi
Türk Telekom Başantrenörü Erdem Can, Gran Canaria ile İspanya'da oynayacakları EuroCup'taki final maçı öncesi antrenmana giderken otobüslerinin şoförü yüzünden boynunu incitmişti. Konuya ilişkin açıklama geldi.

COŞKUN ÇELİK-GÜNBOYU

Türk Telekom, 7Days EuroCup finalinde İspanya ekibi Gran Canaria''ya konuk oldu.

Las Palmas kentindeki Gran Canaria Arena''da oynanan maçı ev sahibi ekip 71-67 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Temsilcimiz Türk Telekom, böylece turnuvayı ikinci sırada bitirmiş oldu

EuroCup finali öncesi Kanarya Adalarındaki oteline gidecek Türk Telekom''da koç Erdem Can, otobüs şoförünün çirkin hareketi nedeni ile hastaneye gitmek durumunda kaldı.     

Koç maça boyunlukla çıkmıştı. 

Yaşanan kaza hakkında Türk Telekom Genel Menajeri Önder Külçebaş''tan şöyle bir açıklama gelmişti:

 “Koçumuz maça çıkacak ve takımımızın başında olacak ama ne yazık ki otobüs şoförünün bize şehri tur attırması, çünkü 10 dakikalık yol 40 dakika sürdü. Bundan dolayı idmana geç kalıyorduk. O sırada radyonun sesini açmaya başladı. Radyonun sesini kısmasını rica ettik, birkaç defa rica ettik. En sonunda hocamız Erdem Can kalkıp sesi kısmak istedi ancak şoför bilerek frene bastı ve hoca kafasını cama çarparak boynunu incitti. Şu anda boyunlukla idman yaptırdı, buradan da acil bir şekilde sedyeyle hastaneye götürülecek. Tabii ki EuroCup''ı ve Gran Canaria''yı suçlamak istemiyoruz ama burada ne yazık ki bir art niyet var ve bunun sorumlusu da hesabını vermek zorunda. Bunu da verecek. Biz de bunun için çalışıyoruz şu anda. Ama umarım hocamız en başta sağlıklı olsun, ona bir şey olmasın. Bazı oyuncular bu olaydan etkilenebilir, genç ve ateşli oyuncularımızı zapdetmekte zorlanabiliriz. Çünkü biz kalpleri ve duygularıyla oynayan bir takımız. Umarım bu pozitif yansır sahaya. Hocamıza en büyük hediyeyi vermiş oluruz.”

EUROLEAGUE BAŞ ANTRENÖRLER BİRLİĞİ MESAJ YAYINLADI

Türk Hava Yolları EuroLeague Baş Antrenörler Birliği, Erdem Can’ın yaşadığı kaza hakkında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“EuroLeague Baş Antrenörler Birliği, üyemiz Erdem Can''ın Gran Canaria''daki EuroCup finali öncesindeki son antrenman için sahaya giderken yaralanmasına neden olan otobüs şoförünün tamamen profesyonelce olmayan davranışı karşısında şaşkınlık ve şok içindedir.

Edindiğimiz bilgiye göre, otobüs şoförü sezonun en büyük maçı öncesi hazırlık için çok daha uzun bir güzergah kullanarak değerli zamanı harcamakla kalmamış, koç Can''ın defalarca müziğin sesini kısmasını istemesi ve ardından koçun bunu kendisinin yapmaya çalışması üzerine şoför bilerek frene basmış ve koç Can kafasını ön cama çarparak yaralanmıştır. Bunun etkisiyle ön cam kırılmıştır.

İspanyol trafik yetkililerinin bu üzücü olayı aydınlatacağına inanıyoruz zira otobüs şoförleri tarafından alınması gereken kararlar HER ZAMAN tüm yolcuların genel güvenliğine odaklanmalıdır.

Basketbolda ve genel olarak tüm spor camiasında bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar