Erdal Atabek: "Bu bayram zehir oldu!"

Erdal Atabek: "Bu bayram zehir oldu!"
Cumhuriyet yazarı Erdal Atabek, Kaz Dağları'nda yaşanan katliamı kaleme aldı. Atabek, "Bu bayram, siyanürle zehirlendi" ifadelerini kullandı.

Erdal Atabek bugünkü yazısında Kaz Dağları'nda doğanın kurban edildiğine dikkat çekerek, "Kalkınma kamuflajıyla örtülmüş soygunlar, verilen rüşvetler, gizli pazarlıklar, hepsi hepsi apaçık. Şimdi bu altın çıkarma soygunu, Bergama’da yaşananlar, bu kez Kaz Dağları’nda, Kirazlı’da yaşanıyor" sözlerine yer verdi. 

Erdal Atabek'in yazısından ilgili kısım şöyle:

"Kurban Bayramı, paylaşmanın, dayanışmanın bayramıdır. Ama bu bayram, doğanın kurban edilişiyle zehirlendi. 
Bu bayram, bu ülkenin duyarlı insanlarına zehir oldu. Bu bayram, siyanürle zehirlendi. 

Alamos Gold diye bilinen Kanada kökenli bir maden şirketi, hiç bilemediğimiz pazarlıklarla ülkemizde altın arama ruhsatı aldı. Altın çıkarma yöntemi şudur; bölgedeki ağaçlar kesilir, düzleşen arazinin tonlarca toprağı büyük havuzlarda toplanır, çok su gerektiren işlem, büyük havuzlarda toprağın siyanür katılmış suyla karışmasıyla sürer. Siyanür, altını ayrıştırır. Şirket bu altını alır, çeker gider. Size de çok küçük bir pay bırakır. Ülkeniz, çok uluslu şirket tarafından soyulmuştur.  

John Perkins tarafından yazılan “Ekonomik Tetikçi” kitaplarını okumanızı öneririm. April Yayınevi tarafından yayımlanan bu kitaplar Amerika’da basılamadı. Çünkü Amerika derin devleti baskı yaptı ve yayıncılar çekindiler. 
Bu kitap, çokuluslu şirketlerin soygununu birinci ağızdan anlatmaktadır. 

Kalkınma kamuflajıyla örtülmüş soygunlar, verilen rüşvetler, gizli pazarlıklar, hepsi hepsi apaçık. Şimdi bu altın çıkarma soygunu, Bergama’da yaşananlar, bu kez Kaz Dağları’nda, Kirazlı’da yaşanıyor. Artvin’in yeşil dağları, şimdi Gediz Havzası’ndan Murat Dağı’na uzanan doğa yağması, vatanın nasıl sorumsuz ellerde olduğunu anlatıp duruyor.
Siyanür zehrinin tekinsiz bir çağrışımı var. 


Potasyum siyanür, Nazi suçlularının çok sevdiği bir zehirdir. Hitler, 30 Nisan 1945’te, Sovyet askerleri Berlin’e girip Hitler’in sığınağı olan Führerbunker kapılarını zorlarken her şeyin bittiğini kabul eder. Siyanür kapsülünü içer, tabancayla kendini vurur. Eva Braun da intihar etmiştir. Arkasından gözde bakanı Joseph Goebbels ile karısı Magda da intihar edeceklerdir. Fakat daha önce Magda, altı küçük çocuğunu da siyanürle zehirler. Onlar öldükten sonra kendileri de gene siyanürle intihar ederler. Böylece, saplantılı önyargılı bir Führer, ülkesini de, dünyayı da acılara boğduktan sonra hayatını sonlandırır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar